skip to Main Content
Politie arresteert Venezolaanse huurmoordenaar voor de moord op twee Nederlanders

Politie arresteert Venezolaanse huurmoordenaar voor de moord op twee Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De politie in Algeciras heeft een 30-jarige Venezolaanse vrouw aangehouden waarvan met vermoedt dat zij een huurmoordenaar is. De vrouw werd via een internationaal aanhoudingsbevel gezocht voor de moord op twee Nederlanders in de Dominicaanse Republiek, zo’n 6.000 kilometer verwijderd van de plaats waar ze werd gearresteerd door de Spaanse Policía Nacional.

De vrouwelijke huurmoordenaar (sicaria) stond op het punt om in de haven van de kustplaats Algeciras in de provincie Cádiz de boot te nemen om de oversteek te maken naar Tanger in Marokko. Dankzij een internationaal opsporingsbevel uit november 2017 van de Dominicaanse politie wist de Spaanse politie van de vrouw af en kon zij bij een routinecontrole worden aangehouden alvorens Spanje en dus ook Europa te verlaten.

De 30-jarige vrouw is een sicaria, wat Spaans is voor huurmoordenaar, en wordt ervan verdacht in juni 2017 twee Nederlanders R.B en C.M. van 34 en 36 jaar oud op de Dominicaanse Republiek te hebben vermoord. De lichamen van de twee doodgeschoten Nederlanders werden gevonden in een put in het natuurgebied Salto Grande in de Dominicaanse provincie El Seibo. De moord op de Nederlanders had alles te maken met de drugshandel waarbij een bende meende dat de Nederlanders verantwoordelijk waren voor het verklikken van een grote partij drugs aan de politie. Voor deze moord werd in de Dominicaanse Republiek ook al een Spanjaard aangehouden.

De vrouw was samen met waarschijnlijk een andere huurmoordenaar vanuit Curaçao naar de Dominicaanse Republiek gereisd om daar de Nederlanders in opdracht te vermoorden en daarna het eiland te verlaten. Ondanks dat men de identiteit van de huurmoordenaar wist te achterhalen slaagde zij er toch in om in oktober naar Amsterdam Schiphol te vliegen en ongestoord verder te reizen naar Duitsland. Op dat moment was er echter nog geen internationaal opsporingsbevel uitgegeven door de Dominicaanse autoriteiten. Van Duitsland reisde de vrouw naar Algeciras waar ze dus uiteindelijk door de Spaanse politie werd gearresteerd.

Nadat de agenten bij de grenscontrole in de haven van Algeciras een vermoeden hadden dat het om de gezochte vrouw ging werd ze ondervraagd en werd haar voertuig uitgebreider onderzocht alvorens men de definitieve bevestiging kreeg van de identiteit van de huurmoordenaar. Op het moment dat men haar naar het politiekantoor wilde brengen maakte de vrouw echter bekend dat ze 10 weken zwanger was waarna ze eerst naar een ziekenhuis werd gebracht voor controle.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken