skip to Main Content
Politie moet verdwaalde familie redden in El Torcal natuurgebied
123rf

Politie moet verdwaalde familie redden in El Torcal natuurgebied

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Agenten van de Policía Nacional hebben zondagavond de zoektocht naar de zoekgeraakte familie in het El Torcal natuurgebied bij Antequera (Málaga) succesvol afgerond. De familie besloot zondagavond rond 18.30 uur een wandeling te gaan maken maar kon later vanwege het donker worden de weg niet meer terug vinden. Agenten van de reddingsbrigade van de nationale politie wisten na middernacht het viertal te vinden.

Zondagavond rond 21.20 uur kreeg de 112 nooddienst een melding dat een familie bestaande uit een 30-jarige vrouw, 37-jarige man en twee minderjarige kinderen bij een wandeltocht zoek waren geraakt.

De familie besloot op de dag van Driekoningen rond 18.30 uur aan de wandeling in El Torcal te beginnen maar ze konden drie uur later de weg niet meer terug vinden omdat het donker was geworden.

Aangezien de temperaturen flink kunnen dalen in El Torcal werd besloten meteen met een uitgebreide zoektocht te beginnen om te voorkomen dat de familie met twee minderjarige kinderen de nacht moesten doorbrengen in een gebied waar het kan vriezen en er kans is op onderkoeling.

Uiteindelijk kon de bemanning aan boord van een politiehelikopter de familie rond 00.30 uur lokaliseren waarna de agenten op land de man, vrouw en twee jonge kinderen konden redden. De helikopter wist met de verlichting de exacte plaats aan te wijzen waar de familie zich bevond zodat de agenten de ouders met kinderen konden redden. De helikopter kon voor de redding zelf niet gebruikt worden vanwege slecht zicht en gevaarlijk bergachtig terrein.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Dit vraagt er gewoon om om de kosten in rekening te brengen hopelijk bedenken ze zich dan voor een tweede keer.
  Hulde aan de politie!

 2. Ik weet het niet,maar wie gaat er nu s’ avonds zo laat nog wandelen.Dat vraagt om problemen.Toch maar die kaart aanschaffen 1; 25000 waar al die hoogte lijnen op staan en de paden./ 1cm op de kaart is 250m in het terrein/ dan weet je nog waar je loopt.Een kompas erbij dan weet je ook nog welke richting je moet gaan. succes op de bergpaden.

 3. Onverantwoord volk zit kennelijk overal! Wat een verrassing dat t snel donker wordt in de bergen, na 18:30…
  Idioot om dan nog zo’n gebied in te lopen.
  En reddingswerkers draaien er weer voor op.

 4. Algemene feit van bekendheid. Het wordt binnen een halfuur pikdonker en geen zaklantaarn mee. Geen smartphone ???? (Google Maps) ??? Smartphone heeft tig satellieten om als voetganger te navigeren in de bergen en natuur. Geen telefoonzendmast nodig.
  Ik zeg verder, hulde voor de redders.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken