menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-maatregelen in Murcia en Castilië en León

Nieuwe corona-maatregelen in Murcia en Castilië en León
Beeld: Murcia / 123rf

Nieuwe corona-maatregelen in Murcia en Castilië en León

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Net zoals diverse andere autonome regio’s hebben ook de regionale overheden in de regio Murcia en castilië en León nieuwe maatregelen bekend gemaakt. In Castilië en León gaat men zelfs zover dat de regionale lockdown verlengd wordt tot het einde van de landelijke noodtoestand, dat is 9 mei. In Murcia heeft men besloten 22 gemeenten, waaronder de steden Murcia, Cartagena en Lorca, in een lokale lockdown te doen.

Terwijl het aantal besmettingsgevallen, corona-doden en ziekenhuisopnames blijft stijgen, kondigen de regionale overheden nieuwe maatregelen aan. 

Dat gebeurde al in Catalonië, Valencia regio en op de Balearen eilanden en daar komen nu Murcia en Castilië en León bij terwijl men in Andalusië op vrijdag met nieuwe corona-maatregelen zal komen.

LEESTIP: Nieuwe corona-maatregelen Spanje per regio beschreven

Murcia

In Murcia heeft men besloten 22 gemeenten in een lokale lockdown te doen. Dat betekent dat niemand deze gemeente in of uit mag reizen. Onder deze 22 gemeente bevinden zich ook de steden Murcia, Cartagena en Lorca. In totaal heeft nu 80% van de inwoners van de Murcia regio te maken met een lokale lockdown.

Naast de bestaande regionale lockdown voor heel de Murcia regio, komen daar lokale lockdowns bij voor de volgende gemeenten: Abanilla, Fortuna, Ricote, Jumilla, Moratalla, La Unión, Lorquí, Mula, Villanueva del Río Segura, Albudeite, Santomera, Yecla, Los Alcázares, San Pedro del Pinatar, Las Torres de Cotillas, Murcia, Molina de Segura, Alguazas, Cartagena, Cieza, Lorca en Ceutí.

In deze gemeenten geldt een capaciteit van 50% in de winkels en mogen bars en restaurants binnen niet meer open zijn terwijl er op de terrassen een 100% capaciteit geldt.

De avondklok wordt ook in de hele Murcia regio met één uur vervroegd van 23.00 naar 22.00 tot 6.00 uur. Deze nieuwe maatregelen moeten zaterdag 9 januari om 00.00 uur ingaan. 

Castilië en León

In de regio Castilië en León heeft men besloten om de regionale lockdown te verlengen tot het einde van de landelijke noodtoestand, te weten 9 mei. Tot die datum mag dus niemand de regio in of uit reizen als er geen sprake is van de uitzonderingen.

In de steden Ávila, Segovia en Palencia moet alle horeca dicht en mogen winkelcentra en sportscholen niet meer open. De bars en restaurants mogen nog wel de terrassen open doen. De nieuwe corona-maatregelen gaan in op vrijdag 8 januari om 00.00 uur.