Spaanse regering denkt nog niet na over een vierde coronaprik

Spaanse regering denkt nog niet na over een vierde coronaprik
Beeld: Canva

Spaanse regering denkt nog niet na over een vierde coronaprik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Terwijl men overal nog verwikkeld is met de normale vaccinatiecampagne met twee prikken en men in de meeste landen al bezig is met de campagne voor de derde coronaprik, zijn er ook al landen waar een vierde coronaprik wordt toegediend. De Wereldgezondheidsorganisatie is niet blij met het zetten van een vierde coronaprik en in Spanje wordt er nog niet over gediscussieerd.

Spanje heeft met meer dan 38 miljoen volledig gevaccineerde inwoners een vaccinatiepercentage van 90,3% wat erg hoog is (inwoners van 12 jaar en ouder) terwijl er inmiddels ook al meer dan 14,9 miljoen inwoners een boosterprik hebben gehad wat bijna 32% is. Maar nu wordt er wereldwijd al gesproken over een vierde coronaprik.

Uit onderzoek is gebleken dat een vierde coronaprik al na een week na toediening zorgt voor een vervijfvoudiging van antistoffen wat uiteraard een betere bescherming hoort te geven tegen Covid-19. Het gaat om een Israëlisch onderzoek waarop Israël de vierde prik-campagne bij het zorgpersoneel en 60-plussers gebaseerd heeft. Israël was namelijk het eerste land met een vierde coronaprik en Chili heeft aangekondigd ook een vierde coronaprik te gaan plaatsen terwijl in Spanje’s buurland Frankrijk wel al wordt gesproken over een vierde coronaprik.

De derde prik heeft de naam boosterprik en voor de vierde prik is nog geen naam bedacht maar zou makkelijk de booster-boosterprik of re-boosterprik kunnen gaan heten. Met een vierde coronaprik zijn mensen nóg beter beschermd tegen Covid-19 maar over het algemeen is er weinig bekend over het nu van een vierde prik tegen het virus. Uit het Israëlisch onderzoek blijkt echter wel dat het zetten van een vierde coronaprik veilig is.

Voorlopig wordt in Spanje nog niet gediscussieerd over een vierde coronaprik en richt men zich op de eerste vaccinatiecampagne om zoveel mogelijk volledig gevaccineerden te hebben in het land. Daarnaast is men druk bezig met de boosterprik-campagne en de prik-campagne van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Die percentages moeten eerst omhoog voordat men überhaupt over een vierde coronaprik gaat praten in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.