skip to Main Content
Gekochte Amazon artikelen ophalen bij Repsol tankstations over enkele maanden mogelijk in Spanje

Gekochte Amazon artikelen ophalen bij Repsol tankstations over enkele maanden mogelijk in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals inmiddels wel bekend heeft Amazon veel ingezet om de Spaanse markt te veroveren en naast het feit dat Amazon bezig is om een nieuw logistiek centrum te bouwen in Barcelona, zal binnen enkele maanden een nieuwe click & collect dienst in werk treden. Amazon heeft een overeenkomst bereikt met het Spaanse Repsol om in praktisch alle tankstations in Spanje hun producten af te leveren waarna de cyber klant ze daar kan ophalen bij de zogenaamde Amazon Lockers.

Het ophaalpunten systeem is niet nieuw voor het Amerikaanse internet warenhuis en in enkele landen waaronder Groot Brittannië en de Verenigde Staten is het systeem van “Amazon Lockers” al erg succesvol gebleken. In het Spaans heten deze lockers “consignas de Amazon” en zullen deze bij een groot deel van de 4.000 tankstations die Repsol heeft in Spanje en Portugal binnen twee maanden in gebruik worden genomen.

Werkwijze

De Amazon klant krijgt wanneer ze gebruik willen maken van deze service, bijvoorbeeld voor die mensen die op moeilijk toegankelijke plaatsen wonen of waar de service van de transportbedrijven niet al te best is, een code waarmee ze de het kluisje kunnen openen bij een van de dichtstbijzijnde tankstations die bij de aanschaf werd opgegeven als afleveringsadres. Amazon heeft dan al het aangeschafte product in deze kluisjes gedaan waardoor de klant snel en zonder veel problemen hun artikel kunnen ontvangen. Daarnaast kunnen deze kluisjes eventueel ook gebruikt worden om artikelen terug te sturen naar Amazon.

Amazon heeft dit systeem al getest bij 320 Repsol tankstations in Italië waaruit is gebleken dat ook in dat land er vraag naar bleek te zijn. Na deze succesvolle test hebben Amazon en Repsol afgesproken dit nu ook in Spanje in te gaan voeren en wie weet in de toekomst ook in andere landen waar Repsol tankstations heeft. Het is voor beide partijen een win-win situatie waarbij Amazon nieuwe distributiepunten heeft en Repsol ten eerste hoopt dat de Amazon klanten bij hen komen tanken of daarnaast hopen dat ze iets kopen in de steeds uitgebreider wordende winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken