skip to Main Content
Zara oprichter Amancio Ortega opnieuw de rijkste Spanjaard volgens de Forbes lijst

Zara oprichter Amancio Ortega opnieuw de rijkste Spanjaard volgens de Forbes lijst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Amancio Ortega, de topman van Inditex en oprichter van onder andere de bekende Zara winkels, is de rijkste Spanjaard ter wereld met een geschat vermogen van 70 miljard dollar. Ortega staat daarmee op de zesde plaats op de jaarlijkse Forbes lijst die dit jaar aangevoerd wordt door Jeff Bezos, de oprichter en eigenaar van online warenhuis Amazon, die niet alleen de rijkste man ter wereld is met een vermogen van 112 miljard dollar maar ook de eerste man/persoon ter wereld die een vermogen heeft van meer dan 100 miljard dollar.

De Spanjaard Amancio Ortega staat standaard elk jaar in de top 10 lijst en dan vaak helemaal bovenaan. Dit jaar is de zakenman uit Galicië echter op de lijst gezakt naar de zesde plaats terwijl hij ooit op de eerste of de tweede plaats stond. Desalniettemin heeft de Zara oprichter 70 miljard dollar op zijn rekening staan en is daarmee niet alleen de rijkste persoon van Spanje maar ook een van de rijksten van Europa.

De dochter van Amancio, Sandra Ortega Mera, is als Spaanse vertegenwoordiging op de Forbes lijst de tweede rijkste Spanjaard/Spaanse op plaats 237 met een geschat vermogen van 6,9 miljard dollar. Ze is echter wel de rijkste Spaanse vrouw op de lijst van rijke mensen. Na Sandra staat de eigenaar van de Mercadona supermarkten Juan Roig op de lijst op plaats 466 met een vermogen van 4,5 miljard dollar.

In totaal staan er op de lijst van rijke mensen die het Amerikaanse magazine Forbes uitbrengt 29 inwoners van Spanje, 6 vrouwen en 23 mannen. De vermogens in Spanje lopen uiteen van de 70 miljard van Amancio Ortega naar de 1,1 miljard van Alberto Palatchi op plaats 1990.

In totaal zijn er wereldwijd 2208 miljardairs. Samen zijn ze goed voor meer dan 9 biljoen dollar. Dat is 18 procent meer dan een jaar eerder. Onder de ruim 2000 superrijken zijn 259 nieuwkomers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Wat doe je met 70 mijard dollar ?
  Maakt je dat gelukkiger?
  Ik zou er doodongelukkig van worden
  Maria

 2. Dat is helemaal niet de heer Ortega , op die foto .
  Wat een blunder zeg.

  1. Je maakt een grap mag ik hopen? De redactie weet ook wel dat dat Ortega niet is, het artikel gaat ook niet alleen over Ortega, maar om alle Spanjaarden op de lijst.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken