skip to Main Content
Vliegveld Alicante-Elche Europa’s beste
123rf

Vliegveld Alicante-Elche Europa’s beste

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De International Airport Council (ACI) heeft het vliegveld Alicante-Elche als beste van Europa gekozen in de categorie van 5 tot 15 miljoen passagiers op jaarbasis. Het ACI benadrukt de uitstekende kwaliteit van de installaties en goede service voor de reizigers.

Het vliegveld van Alicante-Elche heeft de prijs Airport Service Quality (ASQ) gekregen. Het Costa Blanca vliegveld is als Europa’s beste gekozen in de categorie 5 tot 15 miljoen passagiers. Dit werd gedaan door het ACI waar 1.900 vliegvelden op de hele wereld bij zijn aangesloten.

Alicante-Elche overtreft met deze titel andere Spaanse vliegvelden zoals Sevilla, Bilbao en Valencia die ook meededen in dezelfde categorie.

Het is de eerste keer dat het Costa Blanca vliegveld de titel binnen wist te halen. In 2013 schreef het vliegveld zich in voor het ASQ kwaliteitsprogramma.

Andere Spaanse vliegvelden die titels kregen in de categorie minder dan 2 miljoen passagiers zijn Almería, Girona-Costa Brava, Melilla en Zaragoza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. ik vindt op de lucht haven erg duur als je 5min telaat met parkeren bent moet je gelyk 5 euro extra betalen en ik vind dat je teveel moet lopen

 2. inderdaad Sonia ,altijd koffie in een kopje ,wijn in een wijnglas en bier in een bierglas .Niet duurder en lekkerder als in een Fastfood restaurant ,waar je een plastiek bekertje krijgt voor koffie of bier

 3. Ik krijg op Alicante airport ook gewoon koffie in een kopje, nog nooit anders gehad. Enkel vind ik daar alles wel erg prijzig.

  1. Wat dan te denken van een flesje water (basisbehoefte) uit de automaat in de (anders voortreffelijke) luchthaven van Oostende? € 2,80! In ALC minder dan € 1,70.

 4. Kan me niet indenken dat dit vliegveld is gekozen,Ik vind namelijk de afstand tussen het vliegtuig en de bagagebanden zeer slecht vooral voor ouderen je bent zeker 20 minuten onderweg en alleen maar lopen geen andere voorzieningen.Zelfs geen loopband.Daar hadden ze met de beoordeling best rekening mee kunnen houden.

  1. Die afstand tussen vliegtuig en bagageband is inderdaad verschrikkelijk ver voor ouderen en mindervaliden. Maar er wordt aan gewerkt door een nieuwe roltrap aan te leggen.

 5. Hoge prijzen was te verwachten, maar zo’n klant onvriendelijk als de beveiliging heb ik zelden gezien, ze zijn gewoon onbeschoft of dat iedereen een potentieele terrorist is zo wordt je behandeld.

  1. Volledig akkoord wat de onvriendelijkheid van het veiligheidspersoneel betreft. Ik gebruik de luchthaven vaak, vorige woensdag nog, en telkens kijk je op een nors gezicht en personeel die korte bevelen blaft.

 6. Zoals in alle luchthavens, is iets drinken niet goedkoop. Maar in Alicante was de koffie keurig in een kopje, en het biertje in een glas. Buiten de hoge prijs, niets op aan te merken.

  1. Gastronomie op Spaanse luchthavens duur ?…
   Helemaal niet, bestel maar eens een biertje op een Duitse luchthaven en wat kost het op Schiphol dan wel niet ?

 7. Zal de prijs van een kop koffie en een glas bier wel snel aan gepast worden . En de kop koffie is die daar net als ergens anders ook in en kartonnen bekertje en bier in plastiek

  1. Ik ga 6x/jaar naar Spanje en land in of vertrek vanuit Alicante. Steeds koffie in een kopje. Weet natuurlijk niet waar jij je koffie drinkt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken