MENING: Heeft het coronavirus effect op het toerisme in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Heeft het coronavirus effect op het toerisme in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Het is pas maart en de lente en zomer moeten nog beginnen maar in Spanje maakt de toeristische sector zich zorgen over wat de toekomst gaat brengen wat betreft het wereldwijde coronavirus. Er zijn geen negatieve reisadviezen voor Spanje, iets dat wel voor Italië geldt en waar men zegt dat er 32 miljoen toeristen minder zullen komen dit jaar.

Maar wat gaat het coronavirus doen met het toerisme in Spanje? Veel internationale toeristen laten zich niet gek maken en gaan gewoon op vakantie naar Spanje. Anderen nemen wel maatregelen en reserveren voorlopig nog niets of wacht men met het reserveren van vliegtuigstoelen.

Een Britse luchtvaartmaatschappij heeft al een faillissement moeten aanvragen omdat er veel minder geboekt werd terwijl ook andere grote maatschappijen problemen voorspellen. Zo hebben luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Easyjet vluchten naar het noorden van Italië geannuleerd.

Ook de hotelsector maakt zich zorgen omdat veel reserveringen geannuleerd worden en men vreest dat kleinere hotels het niet gaan overleven.

Terwijl men in de toeristische sector vraagt om kalmte is men toch bang dat de collectieve hysterie en angst bij veel toeristen een negatief effect zal hebben waardoor er minder nationale en internationale toeristen zullen reizen in Spanje wat tevens een negatief effect heeft op de werkgelegenheid.

Voorlopig spreekt men in Spanje over een gecontroleerde situatie maar is het aantal besmettingen in een dag tijd toch met 40% gestegen naar meer dan 380 op vrijdagmiddag en zijn er inmiddels vijf (oudere en reeds zieke) personen om het leven gekomen.

MENING. De vraag is dus, denk jij dat het coronavirus effect heeft op het aantal toeristen dat naar Spanje komt deze lente en zomer of ben je van mening dat dit niet zo’n vaart zal lopen. Daarnaast als je plannen hebt om naar Spanje te komen deze lente/zomer, ga je daar mee door of wacht je nog even met reserveren of heb je al geannuleerd?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.