Search
menu
Search

Barcelona beschermt emblematische en historische etablissementen met een wet

Barcelona beschermt emblematische en historische etablissementen met een wet
Beeld: Catalunya.com

Barcelona beschermt emblematische en historische etablissementen met een wet

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft met een speciale wet 209 etablissementen die als historisch en emblematisch gezien worden beschermd. Onder deze beschermde etablissementen bevinden zich onder andere 4 Gats, Barreteria Mil en Casa Beethoven. Na oorlogen, crises en technologische vooruitgang zijn deze karakteristieke bedrijven er nog steeds, vaak gelegen tussen souvenirwinkels en multinationals.

De bladmuziekwinkel Casa Beethoven in het Palau de la Virreina aan de beroemde Ramblas, het bekende café-restaurant Els Quatre Gats dat ooit bezocht werd door Dalí en Picasso en gelegen is in de Barri Gotic op een steenworp afstand van de dure winkelstraat Portal de l’Angel en de hoedenwinkel Barreteria Mil nabij de Plaza Urquinaona en de kaarsenwinkel Subira nabij de Plaza de Sant Jaume zijn enkele van deze beschermde etablissementen.

Andere beschermde establissementen zijn onder andere 7 Portes, Bar Borrell, Nar del Pi, Bar Marsella, Bodega La Palma, Bolibar Bronzes, Café de l’Opera, Can Culleretes, Can Punyetes, Casa Almirall, Casa Gallofré, Casa Gispert, Casa Lama, Cereria Abella, Drogueria Rovira, Editorial Boileau, El Transwaal, verschillende Farmacias (apotheken) etc. Je vindt veel van deze karakteristieke emblassimenten met meer informatie en foto’s op DEZE website.

In totaal heeft de gemeente 209 karakteristieke etablissementen in Barcelona beschermd waaronder 30 die vermeld staan als groot erfgoedbelang. De gemeenteraad heeft 18 nieuwe maatregelen aangenomen om deze establissementen te promoten maar ook te beschermen zodat ze niet verdwijnen omdat er of geen klanten meer zijn of de huren veel te hoog worden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?