Search
menu
Search

Dit zijn Google’s zoekvoorspellingen over de Spanjaarden

Dit zijn Google's zoekvoorspellingen over de Spanjaarden
Beeld: Pixabay

Dit zijn Google’s zoekvoorspellingen over de Spanjaarden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wanneer je een zoekopdracht op Google start, kun je de informatie die je zoekt, sneller vinden met zoekvoorspellingen. Dit zijn mogelijke zoektermen die je kunt gebruiken en zijn gerelateerd aan de termen die je typt of informatie waar andere gebruikers naar zoeken laat zien. Als er gezocht wordt op catalanes, canarios, madrileños en andaluces verschijnen er verschillende zoekvoorspellingen die karaktereigenschappen weergeven. Dat geldt ook voor holandeses en belgas overigens.

De inwoners van de regio’s in Spanje hebben een bepaalde naam en karakter, dat wil zeggen als je in Google zoekt naar catalanes, canarios of españoles dan vult Google deze zoekopdracht aan met veel gezochte zoektermen. Wat je doet is intoetsen “los españoles son…, los canarios son…” en dankzij de zoekvoorspellingen verschijnen en dan bepaalde eigenaardigheden zoals de volgende:

Catalanes zijn volgens Google: “cerrados”, “antipaticos” en “franceses confundidos” ofwel gesloten, niet sympathiek en verwarde Fransen.

Canarios zijn volgens Google: “africanos”, “guapos” en “argentinos con el síndrome de Down” ofwel Afrikanen, knap en Argentijnen met een Down syndroom.

Madrileños zijn volgens Google: “pijos”, “chulos”, “prepotentes”, “bordes” en “tontos” ofwel snobs, dandys, arrogant, lomp en stom.

Valencianos zijn volgens Google: “falsos”, “raros”, “mala gente”, “fachas” en “tontos” ofwel vals, raar, slechte mensen, fascisten en stom of dwazen.

Andaluces zijn volgens Google: “gitanos”, “falsos”, “alegres” en “vagos” ofwel zigeuners, vals, vrolijk en lui.

Españoles zijn volgens Google: “latinos”, “vagos”, “envidiosos”, “retrasados” en “guapos” ofwel Latijns-Amerikanen, lui, jaloers, achterlijk en knap.

namen

Nederlanders en Belgen

Als we overigens kijken naar “holandeses” ofwel Nederlanders en “belgas” ofwel Belgen dan zien wij dit in Google verschijnen.

Holandeses zijn volgens Google: “guapos”, “tacaños”, “fríos”, “altos” en “celosos” ofwel knap, gierig, koud/cool, lang en jaloers.

Belgas zijn volgens Google: “frios”, “amables”, “guapos” en “franceses” ofwel koud/cool, vriendelijk, knap en Fransen.

LET OP: deze zoekresultaten kunnen per browser en land verschillen dus het moet gezien worden als een richtlijn (en niet te serieus worden genomen) 😉

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?