Search
menu
Search

Waarom vliegt een helikopter met een vreemd object boven de heuvels van Sevilla en Huelva?

Waarom vliegt een helikopter met een vreemd object boven de heuvels van Sevilla en Huelva?
Beeld: José Fernández / El Confidencial

Waarom vliegt een helikopter met een vreemd object boven de heuvels van Sevilla en Huelva?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Boven de heuvels van Sevilla en Huelva is de laatste dagen meermaals een vreemde helikopter gezien. Aan het toestel hangt een lange kabel met daaraan een grote, metalen schijf. Dat object lijkt nog het meeste op een grote dromenvanger. Heel wat mensen vroegen zich af wat er aan de hand is.

De helikopter werd vooral gezien in de zone van Aználcollar, waar hij al gedurende dagen erg dunbevolkte delen van de sierras van Sevilla en Huelva overvliegt. De eerste waarneming gebeurde afgelopen vrijdagochtend. Een buurtbewoner vertelde dat vooral het vreemde object dat aan de helikopter hangt in het oog springt. 

Het gaat om een cirkelvormig ijzerwerk waar een soort van stralen uitkomen. Vaak vliegt de helikopter laag over afgelegen huizen, meestal gaat het dan om verlaten huizen. De helikopter zelf is knalgeel. Het gebeuren wekte zoveel wantrouwen dat heel wat buurtbewoners besloten alles te filmen.

De autoriteiten beweren echter dat ze niets met de vluchten te maken hebben en evenmin op de hoogte zijn van wat er gaande is. Wel klinkt dat het waarschijnlijk gaat om een systeem dat geologische studies uitvoert en zo zoekt naar bepaalde mineralen of ondergrondse watervoorraden. Via verwerking van elektromagnetische informatie kan men dan verschillen in geleiding waarnemen. Zo stelt men bijvoorbeeld de aanwezigheid van zout of zoet water in de bodem vast.

Geen van de bevoegde diensten rond waterbevoorrading wist echter wat er aan de hand was. Daarop werd gekeken naar de spelers die interesse zouden kunnen hebben in mijnbouw, maar ook dat leverde voorlopig niets op. Wel bevindt de verlaten mijn van Aználcollar zich in het gebied, een site waar een ernstige ecologische vervuiling plaatsvond . De buurtbewoners vrezen dan ook dat men misschien zoekt naar een plek voor een tweede fase van exploitatie. Het blijft nog even in het duister tasten naar wie of wat de gele helikopter nu precies gestuurd heeft.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?