skip to Main Content

134 arrestanten en 200 in beslag genomen dieren bij illegale hanengevechten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) De Policia Nacional heeft bij een inval in een landhuis nabij Sangonera la Seca in Murcia tenminste 134 personen aangehouden die op het moment van de politie-inval aanwezig waren bij een illegaal hanengevecht. De inval door de agenten volgde op een onderzoek wat in februari van dit jaar werd gestart nadat er veel voertuigen en grote aantallen mensen opgemerkt werden door buurtbewoners nabij een finca in de nabijheid van Sangonera la Seca.

Met name gedurende de weekenden was het een drukte van belang en gedurende deze drukke dagen werden er voor duizenden euro’s gewed op de hanengevechten. Naast de 134 arrestanten heeft de politie ook 200 dieren, waaronder uiteraard veel hanen, in beslag genomen en werden er diverse drugs gevonden waarmee de dieren onder bedwang werden gehouden. Ook werd er zo’n 70.000 euro in aangetroffen door de agenten.

Dankzij het onderzoek konden de agenten achter de identiteit komen van de organiserende familie die uiteindelijk al bekend bleek te zijn bij de politie vanwege diverse criminele activiteiten. Op 2 april werd er in de finca van de familie zelfs een nationaal kampioenschap gehouden waarbij deelnemers uit heel Spanje naar de kleine plaats waren gekomen.

Het bleek nog vrij lastig om bij de finca te komen aangezien de familie veel beveiligingscamera’s had opgehangen en diverse obstakels had opgesteld om een eventuele politie-inval te bemoeilijken. Uiteindelijk kon de politie met diverse honderden agenten en zwaar materieel de aanwezigen en familie arresteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend