skip to Main Content

Komende 6 maanden goed voor werkgelegenheid in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse minister van Werk en Immigratie, Valeriano Gómez, heeft 6 ‘goede’ maanden voorspeld voor de werkgelegenheid in Spanje. Hij zei dit tijdens een interview met Punto Radio. Hij voorspelde eveneens dat de komende winter de financiële instellingen voldoende middelen zullen hebben om het midden en kleinbedrijf kredieten te verlenen. Deze ‘pymes’ zijn immers verantwoordelijk voor een groot deel van de creatie van werkgelegenheid.

Ondanks de gestegen werkloosheidscijfers in maart, heeft Gómez geen ‘erg negatief’ beeld van deze maand omdat wel het aantal mensen dat bijdragen levert aan de Seguridad Social is gestegen. Dit is de eerste stijging sinds maanden van daling.

Toeristenseizoen

Vanaf de paasweek de tweede helft van april zal de werkgelegenheid met name als gevolg van het toeristenseizoen weer stijgen. Deze stijging stimuleert eveneens de werkgelegenheid in andere sectoren, aldus de minister.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend