skip to Main Content

Spaanse regering herziet verwachtingen: minder groei en meer werkloosheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse regering heeft haar economische verwachtingen voor de komende jaren herzien, en gaat nu uit van iets minder groei en iets meer werkloosheid. Spanje heeft het nog steeds moeilijk om zijn economie opnieuw aan te zwengelen.

De officiële groeiverwachtingen van de Spaanse regering voor 2012 en 2013 zijn naar beneden herzien, tot respectievelijk +2,3% en +2,4%, tegenover eerdere prognoses van +2,5% en +2,7%.

Voor 2011 wijzigt de Spaanse regering dan weer niets aan haar eerdere groeiverwachting van +1,3%, aldus minister van Economie Elena Salgado.

De Spaanse regering trok meteen ook haar verwachting voor de werkloosheidsgraad in 2011 op naar 19,8%, na 19,3% eerder. Nog volgens de verwachtingen zou de Spaanse werkloosheidsgraad -momenteel de hoogste in heel Europa- geleidelijk aan moeten afnemen tot 16% in 2014.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend