skip to Main Content
Aantal werklozen in Spanje gedurende maart met meer dan 60.000 personen gedaald

Aantal werklozen in Spanje gedurende maart met meer dan 60.000 personen gedaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem3MADRID – Is Spanje op het goede spoor en worden er steeds meer banen gecreëerd waardoor er steeds minder werklozen zijn of zijn de maandelijkse cijfers van het bureau wat zich bezighoudt met de registratie van het aantal werklozen in Spanje niet helemaal realistisch. Gedurende maart zijn er volgens het Servicio Público de Empleo (het oude INEM) 60.214 mensen die een baan hebben gekregen.

Hoopgevende cijfers zou men denken maar is dat ook zo. Weliswaar zijn er volgens de laatste gegevens dus 60.214 mensen die een baan hebben weten te krijgen waardoor het totale aantal werklozen in Spanje op 4.451.939 personen komt te staan maar zijn de contracten die de nieuwe arbeiders krijgen steeds slechter en de lonen lager. Op dit moment zijn slechts 5,68% van alle arbeidscontracten vast en is dus het merendeel een tijdelijk contract van vaak slechts maanden, weken of soms zelfs maar dagen.

Daarnaast is het aantal werklozen wat nog recht heeft op enige vorm van uitkering nog maar 55,72%, het laagste aantal sinds 11 jaar. Dat betekend dus dat een groot deel van de Spaanse werklozen geen cent meer ontvangen en maar moeten zien te overleven. Volgens de krant 20 Minutos is ook het bedrag wat de werklozen ontvangen weer gedaald. Ook het aantal werklozen onder jongeren is weer gestegen met 3.032 personen.

De daling van het aantal werklozen in maart is mede te danken aan de creatie van banen in de diensten (toeristen) sector aangezien begin april de Semana Santa vakantie voor veel werk zorgde. Daarnaast schijnen er banen gecreëerd te zijn in de landbouw- en bouwsector en in de industrie. De meeste werklozen die een baan kregen waren mannen, te weten 37.196 personen terwijl er 23.018 vrouwen werk wisten te vinden. Het totaal aantal werkloze mannen komt daarmee op 2.080.784 en het totaal aantal vrouwen die nog zonder werk zitten op 2.371.155 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken