skip to Main Content
Pretpark Ferrari Land officieel geopend naast PortAventura in Salou

Pretpark Ferrari Land officieel geopend naast PortAventura in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Deze donderdag is het nieuwe pretpark Ferrari Land officieel geopend door o.a. de zoon van Enzo Ferrari, Piero Ferrari en diverse andere bekendheden zoals de Spaanse zangeres Edurne die dan ook als een van de eerste in de nieuwe attractie Red Force zaten. Ferrari Land hoort bij het reeds bekende PortAventura en men verwacht dat het nieuwe attractiepark minstens 1 miljoen nieuwe bezoekers gaat opleveren.

Deze 7 april gaan de deuren van Ferrari Land open voor het gewone publiek en zal de Costa Dorada er een nieuw pretpark bij hebben. Vanaf nu heeft Ferrari twee pretparken hebben met het bekende gele logo met het paard, een in Salou en de ander in Abu Dhabi. De bouw van het nieuwe pretpark heeft ongeveer 100 miljoen euro gekost en ligt pal naast het reeds bestaande en populaire PortAventura pretpark. De Red Force attractie is van ver weg te zien en heeft de skyline van Salou voorgoed veranderd.

Het park

Ferrari Land Salou is gebouwd op een terrein van maar liefst 60.000 vierkante meter en heeft de hoogste en snelste verticale achtbaan van Europa. Naast deze 112 meter hoge rode attractie zijn er nog enkele kleinere attracties waarin uiteraard de Ferrari auto’s en alles wat daarmee te maken heeft een hoofdrol spelen. Daarnaast zijn er restaurants, cafés en winkels waar alles om Ferrari draait. De bouw van een Ferrari hotel is voorlopig nog even uitgesteld.

Attracties

Een van de meest opvallende attracties is de Red Force, een record brekende achtbaan die niet alleen de snelste maar ook de hoogste achtbaan van Europa is geworden. Daarnaast zijn er nog andere attracties zoals een vrije val toren van 55 meter hoog, Een Bounce-back toren waarbij je valt en weer omhoog gaat en weer valt etc …. een 570 meter lang circuit waar je in een (nep) Ferrari kunt rijden etc. Ook zijn er verschillende simulators waarbij men kan voelen en ervaren hoe het is om een formule 1 wagen te rijden en nog vele andere attracties.

Tickets

Vooralsnog zijn er alleen combitickets verkrijgbaar. Eén dag toegang tot zowel het originele PortAventura Park als Ferrari Land gaat 60 euro per persoon kosten. Een entreekaartje dat twee dagen geldig is, kost 70 euro per stuk. Bezoekers die kiezen voor drie of vier dagen toegang, mogen ook gebruikmaken van waterpark Caribe Aquatic. In dat geval kost een entreebewijs 95 euro (drie dagen) of 109 euro (vier dagen). Kinderen tot en met 10 jaar en senioren vanaf 60 jaar krijgen korting. Er worden dus geen aparte kaartjes voor alleen Ferrari Land verkocht. Een los ticket voor alleen PortAventura Park kost komend seizoen 47 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wij willen een all inclusive amendement op het port avontura park boeken zit daar het ferarripark ook bij in of alleen het port aventura park

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken