skip to Main Content
Nederlands stel in Llíber aangehouden vanwege wietplantages
Guardia Civil

Nederlands stel in Llíber aangehouden vanwege wietplantages

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Spaanse politie heeft in Llíber in de Marina Alta regio in Alicante een Nederlands stel aangehouden voor het hebben van drie ultramoderne indoor wietplantages. Het gaat om een Nederlandse man van 45 jaar en een Nederlandse vrouw van 47 jaar. De Nederlanders hadden op drie plaatsen indoor wietplantages die voorzien waren van ultramoderne apparatuur.

Er werden door de Guardia Civil in woningen in Parcent, Llíber en Alfaz del Pi, huiszoekingen gedaan waarbij drie wietplantages werden aangetroffen. Volgens het krantenbericht gaat het om een moderne marihuana teelt waarbij de gearresteerde Nederlanders op afstand via de smartphones het kweekproces bij konden houden.

Ondanks dat het Nederlandse echtpaar onopvallend in Llíber leefde en het stel vergaande veiligheidsmaatregelen had getroffen, konden de agenten toch het tweetal arresteren voor het hebben van drie wietplantages die onderverdeeld waren in tien verschillende ruimtes in drie woningen in drie gemeenten.

De wietplantages werden door middel van camera’s in de gaten gehouden en op afstand kon het Nederlandse stel via de smartphone het ventilatie-, filtratie- en irrigatiesysteem regelen en bijhouden. Daarnaast waren de wietplantages illegaal verbonden met het elektriciteitsnetwerk. Jaarlijks verbruikten de drie woningen 80.000 kWH wat een verbruik is voor ongeveer 50 woningen op jaarbasis, aldus het krantenartikel.

Er werden door de Guardia Civil in totaal 1.738 marihuanaplanten in beslag genomen en daarnaast ook bijna 40.000 euro in contanten en dure horloges, telefoons en computers.

De 47-jarige Nederlandse vrouw en 45-jarige Nederlandse man worden beschuldigd van het begaan van drie misdaden tegen de volksgezondheid en drie andere misdrijven van elektriciteitsfraude. Het tweetal is reeds voor de rechter verschenen die hen zonder borgtocht naar de gevangenis heeft gestuurd in afwachting van de rechtszaak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Hebzucht ten top, Het kwaad straft zichzelf, hup de gevangenis in.slimme rechte Waarom mag je dit niet zeggen, en dan staat er dubbele reactie, wat een onzin zeg.

  2. Jammer dat dit uiterst slimme echtpaar hun hersens niet voor normale verdiensten hebben gekozen en nuttig waren voor de maatschappij in plaats nu te gaan brommen en ons weer geld kosten.

  3. Waar geld te verdienen valt met wietteelt zitten Nederlanders. Oppakken en zeker voroordelen voor de illegale stroomaftap.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken