Nederlands stel in Llíber aangehouden vanwege wietplantages

Nederlands stel in Llíber (Alicante) aangehouden vanwege wietplantages
Beeld: Guardia Civil

Nederlands stel in Llíber aangehouden vanwege wietplantages

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse politie heeft in Llíber in de Marina Alta regio in Alicante een Nederlands stel aangehouden voor het hebben van drie ultramoderne indoor wietplantages. Het gaat om een Nederlandse man van 45 jaar en een Nederlandse vrouw van 47 jaar. De Nederlanders hadden op drie plaatsen indoor wietplantages die voorzien waren van ultramoderne apparatuur.

Er werden door de Guardia Civil in woningen in Parcent, Llíber en Alfaz del Pi, huiszoekingen gedaan waarbij drie wietplantages werden aangetroffen. Volgens het krantenbericht gaat het om een moderne marihuana teelt waarbij de gearresteerde Nederlanders op afstand via de smartphones het kweekproces bij konden houden.

Ondanks dat het Nederlandse echtpaar onopvallend in Llíber leefde en het stel vergaande veiligheidsmaatregelen had getroffen, konden de agenten toch het tweetal arresteren voor het hebben van drie wietplantages die onderverdeeld waren in tien verschillende ruimtes in drie woningen in drie gemeenten.

De wietplantages werden door middel van camera’s in de gaten gehouden en op afstand kon het Nederlandse stel via de smartphone het ventilatie-, filtratie- en irrigatiesysteem regelen en bijhouden. Daarnaast waren de wietplantages illegaal verbonden met het elektriciteitsnetwerk. Jaarlijks verbruikten de drie woningen 80.000 kWH wat een verbruik is voor ongeveer 50 woningen op jaarbasis, aldus het krantenartikel .

Er werden door de Guardia Civil in totaal 1.738 marihuanaplanten in beslag genomen en daarnaast ook bijna 40.000 euro in contanten en dure horloges, telefoons en computers.

De 47-jarige Nederlandse vrouw en 45-jarige Nederlandse man worden beschuldigd van het begaan van drie misdaden tegen de volksgezondheid en drie andere misdrijven van elektriciteitsfraude. Het tweetal is reeds voor de rechter verschenen die hen zonder borgtocht naar de gevangenis heeft gestuurd in afwachting van de rechtszaak.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.