Search
menu
Search

Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis

Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis
Beeld: Pixabay

Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De menselijke standbeelden of straatartiesten die normaal gesproken op de Ramblas in Barcelona werken, kunnen dit nu vanwege de noodtoestand tijdens de corona-crisis niet doen. Daarom eisen zij van de gemeente een financiële vergoeding, net zoals andere arbeiders in de culturele sector in de Catalaanse hoofdstad.

De Ramblas is de Ramblas niet zonder bloemenverkopers, souvenirwinkels en menselijke standbeelden die bewegen bij elk muntstuk dat ze ontvangen. Maar net zoals alle andere arbeiders  mogen ook de ‘estatuas humanas’ hun werk niet uitoefenen op de Ramblas.

De gemeente heeft financiële hulp aangeboden aan de cultuursector ter waarde van één miljoen euro maar pas nadat de corona-crisis voorbij is. Daarnaast is de vereniging van straatartiesten het ook niet eens met de verdeling van deze financiële vergoedingen waarbij er waarschijnlijk geen rekening wordt gehouden met de straatartiesten.

Deze financiële problemen komen bovenop de nieuwe richtlijnen die de stad wilde invoeren vanaf april. Daarbij wordt het aantal toegestane menselijke standbeelden teruggebracht van 30 naar 24 en die dienen in twee groepen van 12 personen verdeeld worden gedurende de dag. 

Daarnaast is het alleen nog mogelijk om op bepaalde delen van de Ramblas te staan zoals de Rambla de Santa Mònica en het deel van de Ramblas dichtbij zee. De vereniging van straatartiesten is niet blij met al deze beperkingen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?