Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis

Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis
Beeld: Pixabay

Menselijke standbeelden Ramblas Barcelona willen hulp vanwege corona-crisis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De menselijke standbeelden of straatartiesten die normaal gesproken op de Ramblas in Barcelona werken, kunnen dit nu vanwege de noodtoestand tijdens de corona-crisis niet doen. Daarom eisen zij van de gemeente een financiële vergoeding, net zoals andere arbeiders in de culturele sector in de Catalaanse hoofdstad.

De Ramblas is de Ramblas niet zonder bloemenverkopers, souvenirwinkels en menselijke standbeelden die bewegen bij elk muntstuk dat ze ontvangen. Maar net zoals alle andere arbeiders  mogen ook de ‘estatuas humanas’ hun werk niet uitoefenen op de Ramblas.

De gemeente heeft financiële hulp aangeboden aan de cultuursector ter waarde van één miljoen euro maar pas nadat de corona-crisis voorbij is. Daarnaast is de vereniging van straatartiesten het ook niet eens met de verdeling van deze financiële vergoedingen waarbij er waarschijnlijk geen rekening wordt gehouden met de straatartiesten.

Deze financiële problemen komen bovenop de nieuwe richtlijnen die de stad wilde invoeren vanaf april. Daarbij wordt het aantal toegestane menselijke standbeelden teruggebracht van 30 naar 24 en die dienen in twee groepen van 12 personen verdeeld worden gedurende de dag. 

Daarnaast is het alleen nog mogelijk om op bepaalde delen van de Ramblas te staan zoals de Rambla de Santa Mònica en het deel van de Ramblas dichtbij zee. De vereniging van straatartiesten is niet blij met al deze beperkingen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.