Met behoud van ww-uitkering fruit plukken in Spanje

Met behoud van ww-uitkering fruit plukken in Spanje
Beeld: RTVE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft tijdens de wekelijkse ministerraad op dinsdag bepaald dat werklozen die een ww-uitkering of een vorm van bijstand ontvangen in Spanje met behoud van deze uitkering op het platteland mogen werken. Als ze dat doen ontvangen zij dus de uitkering én het salaris als fruitplukker. De regering is met deze nieuwe regeling op zoek naar 75.000 tot 80.000 fruitplukkers en andere landbouw medewerkers.

Met deze nieuwe maatregel wil men de landbouwsector steunen aangezien zij in de maand april en mei het fruit moeten plukken om ervoor te zorgen dat de oogst dit jaar niet verloren gaat. Maar de landbouwsector kan op dit moment vanwege de corona-crisis niet genoeg mankracht vinden. Daarom wordt gezocht naar werklozen die zo een extra salaris kunnen verdienen met behoud van hun ww-uitkering of bijstand.

Immigranten die deelnemen aan het fruitplukken krijgen automatisch een verlenging van de verblijfsvergunning tot 30 juni. De overheid is met name op zoek naar personen tussen de 40 en 45 jaar (vanwege het harde werk) die in dezelfde gemeente of dichtbij op het land kunnen werken.

Alleen werklozen die niet gebruik kunnen maken van een van de andere genomen maatregelen zoals die van ERTE’s (tijdelijke ontslagen) en zelfstandigen die een ww-uitkering of financiële hulp krijgen kunnen met behoud van hun uitkering een extra salaris ontvangen als fruitplukker.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.