Met behoud van ww-uitkering fruit plukken in Spanje

Met behoud van ww-uitkering fruit plukken in Spanje
Beeld: RTVE

MADRID – De Spaanse regering heeft tijdens de wekelijkse ministerraad op dinsdag bepaald dat werklozen die een ww-uitkering of een vorm van bijstand ontvangen in Spanje met behoud van deze uitkering op het platteland mogen werken. Als ze dat doen ontvangen zij dus de uitkering én het salaris als fruitplukker. De regering is met deze nieuwe regeling op zoek naar 75.000 tot 80.000 fruitplukkers en andere landbouw medewerkers.

Met deze nieuwe maatregel wil men de landbouwsector steunen aangezien zij in de maand april en mei het fruit moeten plukken om ervoor te zorgen dat de oogst dit jaar niet verloren gaat. Maar de landbouwsector kan op dit moment vanwege de corona-crisis niet genoeg mankracht vinden. Daarom wordt gezocht naar werklozen die zo een extra salaris kunnen verdienen met behoud van hun ww-uitkering of bijstand.

Immigranten die deelnemen aan het fruitplukken krijgen automatisch een verlenging van de verblijfsvergunning tot 30 juni. De overheid is met name op zoek naar personen tussen de 40 en 45 jaar (vanwege het harde werk) die in dezelfde gemeente of dichtbij op het land kunnen werken.

Alleen werklozen die niet gebruik kunnen maken van een van de andere genomen maatregelen zoals die van ERTE’s (tijdelijke ontslagen) en zelfstandigen die een ww-uitkering of financiële hulp krijgen kunnen met behoud van hun uitkering een extra salaris ontvangen als fruitplukker.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

gelukkig zijn migranten nodig voor Onze europa .

ik zou graag weten of ik in aanmerking kom, 65 jaar en in de omgeving van El Campello, ik verveel me rot en zou graag iets extra willen verdienen

Ik begrijp het blijkbaar niet, maar moeten we nu voor geld uit NL/EU de hand ophouden in Spanje ? Wel leuk dat de oogst binnenkomt, maar hoe zit het dan met de distributie, de verkoop en consumptie ? Ook maar laten subsidiëren vanuit de EU of het ESM pakket zeker. De vraag blijft of er nog een EU is na deze crisis, de zuidelijke landen zijn op sterven na door (letterlijk en figuurlijk) en de noordelijke landen straatarm vanwege alle noodmaatregelen (medisch en financieel).

Weet Iemand waar men moet solliciteren?
En geld dat ook voor residenten?
Vakantie werk? Omgeving Elche Alicante.

Je wordt toch niet aangenomen enkel Afrikanen die voor 2 euro uur willen werken en dat het liefst nog zwart ook. Nu ik al weken thuis zit ziet ik het niet maar daarvoor elke dag al die bussen met Afrikanen die de groenten en fruit plukken ze hebben geen eigen vervoer dus worden dan toch nog wel gehaald en gebracht heb er een paar gesproken maar hoger dan 2 euro per uur wordt er niet betaald.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.