Nederlanders moeten na terugkomst uit Spanje verplicht in thuisquarantaine

Nederlanders moeten na terugkomst uit Spanje verplicht in thuisquarantaine
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Ben je in Spanje of ben je daar geweest en reis je terug naar Nederland, houd er dan rekening mee dat na terugkomst je verplicht bent om tenminste 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. De regels voor terugkeerders uit risicogebieden waaronder dus ook Spanje zijn recent aangepast.

De Nederlandse ambassade in Madrid bevestigt op de Facebookpagina dat Nederlanders na terugkomst in eigen land verplicht 14 dagen in thuisquarantaine dienen te gaan. Dat dient te gebeuren in de eigen woning als u terugreist naar de eigen woning of op de verblijfplaats mocht je bij vrienden of familie verblijven. 

Daarnaast moet je alle gedragsregels volgen die op dit moment in Nederland voor iedereen gelden. In de onderstaande te downloaden brief van de minister van Volksgezondheid is niet op te maken of het iets uitmaakt hoe je Nederland binnenkomt, of dat met het vliegtuig is, met de camper of met de eigen auto of huurauto of …

Belgen

Mocht je naar België terugkeren dan dient men ook 14 dagen in thuisqauaratiante te gaan, zoals HIER te lezen is op de website van de Belgische Ambassade in Spanje.

Inhoud brief

De Nederlandse overheid vraagt u om maatregelen te treffen bij thuiskomst of op het adres waar u verblijft. Het opvolgen van de maatregelen is belangrijk om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Thuisquarantaine 

Bij aankomst in Nederland moet u 14 dagen in huis of op uw verblijfplaats in quarantaine blijven. Dit betekent dat u 14 dagen uw woning of verblijfplaats niet kunt verlaten. U beperkt het contact met eventueel aanwezige familieleden en vermijdt contact met derden. Pas 14 dagen na thuiskomst én als u 24 uur klachtenvrij bent mag u uit quarantaine. 

Gedragsregels 

Daarnaast vragen wij om alle gedragsregels te volgen die op dit moment in Nederland voor iedereen gelden. Was uw handen vaak, nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. Na uw quarantaineperiode gelden ook buiten gedragsregels: ga zo min mogelijk naar buiten, houd 1,5 meter afstand tot anderen en blijf thuis bij klachten. 

Voor meer informatie over de regels kun je de volgende pdf’s downloaden: 

  • KLIK HIER voor de brief van de rijksoverheid over thuisquarantaine
  • KLIK HIER voor de flyer ‘Stop de verspreiding van het coronavirus
  • KLIK HIER voor de flyer ‘Maatregelen tegen het coronavirus
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.