Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen

Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen
Beeld: 123rf

Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Wat moet er gebeuren met de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga. Moet deze dit voetbalseizoen compleet worden afgelast zoals in België of moet er na de noodtoestand verder worden gespeeld om de competitie af te maken. De spelers hebben nu in ieder geval geaccepteerd elke 72 uur een voetbalwedstrijd te spelen wanneer dat weer mogelijk is.

De Spaanse voetbalbond wilde eigenlijk een wedstrijd elke 48 uur maar dat heeft de vereniging van voetballers niet geaccepteerd. Zij accepteren wel een wedstrijd elke drie dagen dus elke 72 uur. De gezondheid van de spelers is te allen tijde belangrijker dan de economische belangen van de laLiga, aldus voorzitter Rubiales.

Volgens de kalender van de LaLiga Santander zou de Spaanse competitie moeten eindigen op 24 mei in speelronde 38. De competitie is echter in speelronde 27 stilgelegd en er ontbreken dus nog 11 speelrondes. Aan kop staat FC Barcelona met 58 punten gevolgd door Real Madrid met 56, Sevilla met 47 en Real Sociedad met 46 punten.

Of er nu om de drie dagen gevoetbald zal worden of niet, de Spaanse voetbalcompetitie zal waarschijnlijk pas ergens in mei of wellicht later kunnen beginnen als men besluit de competitie af te maken. Dat zou onder andere betekenen dat het einde drie tot vier maanden later zal zijn dan gepland.

Daarmee komt het probleem van de weersomstandigheden in Spanje omdat de temperaturen extreem kunnen zijn. De spelers willen dan ook twee extra pauzes hebben om uitdroging te voorkomen. Vooralsnog zijn er echter nog geen definitieve beslissingen over de voortgang van de LaLiga genomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.