Search
menu
Search

Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen

Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen
Beeld: 123rf

Voetballers Spanje accepteren om elke drie dagen een wedstrijd te spelen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Wat moet er gebeuren met de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga. Moet deze dit voetbalseizoen compleet worden afgelast zoals in België of moet er na de noodtoestand verder worden gespeeld om de competitie af te maken. De spelers hebben nu in ieder geval geaccepteerd elke 72 uur een voetbalwedstrijd te spelen wanneer dat weer mogelijk is.

De Spaanse voetbalbond wilde eigenlijk een wedstrijd elke 48 uur maar dat heeft de vereniging van voetballers niet geaccepteerd. Zij accepteren wel een wedstrijd elke drie dagen dus elke 72 uur. De gezondheid van de spelers is te allen tijde belangrijker dan de economische belangen van de laLiga, aldus voorzitter Rubiales.

Volgens de kalender van de LaLiga Santander zou de Spaanse competitie moeten eindigen op 24 mei in speelronde 38. De competitie is echter in speelronde 27 stilgelegd en er ontbreken dus nog 11 speelrondes. Aan kop staat FC Barcelona met 58 punten gevolgd door Real Madrid met 56, Sevilla met 47 en Real Sociedad met 46 punten.

Of er nu om de drie dagen gevoetbald zal worden of niet, de Spaanse voetbalcompetitie zal waarschijnlijk pas ergens in mei of wellicht later kunnen beginnen als men besluit de competitie af te maken. Dat zou onder andere betekenen dat het einde drie tot vier maanden later zal zijn dan gepland.

Daarmee komt het probleem van de weersomstandigheden in Spanje omdat de temperaturen extreem kunnen zijn. De spelers willen dan ook twee extra pauzes hebben om uitdroging te voorkomen. Vooralsnog zijn er echter nog geen definitieve beslissingen over de voortgang van de LaLiga genomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?