District-lockdowns (comarca) opnieuw voor iedereen in Catalonië ingevoerd

District-lockdowns (comarca) opnieuw ingevoerd voor iedereen in Catalonië
Beeld: 123rf (aangepast)

District-lockdowns (comarca) opnieuw voor iedereen in Catalonië ingevoerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op woensdag heeft de regionale gezondheidsraad in Catalonië bepaald dat vanaf vrijdag 9 april om 00 uur er weer sprake zal zijn van de zogenaamde ‘confinamiento comarcal’ ofwel district-lockdown. Dat betekent dat niemand vanaf vrijdag de eigen ‘comarca’ uit en niemand een district in mag reizen.

Sinds maandag 15 maart gelden de speciale lockdowns per ‘comarca’ of disctrict niet meer in de autonome regio Catalonië. Dat geldt alleen voor samenwonenden (convivientes) of de bubbel van personen die onder eenzelfde dak wonen (burbujas de convivencia).

Maar vanwege de epidemiologische situatie in de autonome regio Catalonië waar na de Semana Santa en Pasen weer meer besmettingen en ziekenhuisopnames geregistreerd worden, keren de district-lockdowns terug in Catalonië. 

De regionale lockdown voor de hele autonome regio Catalonië blijft ook bestaan waardoor niemand zonder geldige reden de regio Catalonië in of uit mag reizen.

Om buiten de eigen district-grens te komen moet je een certificaat bij je hebben, het zogenaamde ‘Certificado de declaración autoresponsable’ dat HIER te downloaden is in het Catalaans, Spaans en Engels (PDF). 

Wat is een comarca

Elke Catalaanse provincie is opgedeeld in ‘comarcas’ wat dus niet hetzelfde is als de provincie of de autonome regio. KLIK HIER voor een overzicht van de comarca’s in Catalonië.

Horeca en andere maatregelen

Voorlopig zijn er nog geen andere wijzigingen in de regionale corona-maatregelen in Catalonië aangekondigd. De huidige maatregelen eindigen op 9 april maar net zoals tot nu toe zal de horeca tot 17 uur open mogen blijven.

Ook winkels mogen open blijven met dezelfde regels en de avondklok blijft bestaan tussen 22.00 en 6.00 uur. Groepsgrootte blijft voorlopig max. 6 personen en max. 2 groepen samenwonenden (burbujas de convivencia).

Overigens kondigen de komende dagen andere regionale overheden ook hun regionale corona-maatregelen aan aangezien de Semana Santa regels op 9 april in Spanje zullen eindigen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.