Search
menu
Search

De rijkste Spanjaard is minder rijk en zakt op de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld

De rijkste Spanjaard is minder rijk en zakt op de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld
Beeld: Pixabay (aangepast)

De rijkste Spanjaard is minder rijk en zakt op de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Amerikaanse Forbes heeft de ‘World’s Billionaires List 2022’ gepubliceerd met daarop de rijkste mensen op aarde. Dit jaar staan op de lijst 27 Spanjaarden met als aanvoerder nog steeds Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex bekend van o.a. Zara. De 86-jarige Ortega is echter wel flink gezakt van plaats 11 in 2021 naar plaats 23 in 2022. De Inditex-eigenaar heeft echter nog wel steeds 59,6 miljard dollar op zijn bankrekening staan.

Forbes heeft zoals elk jaar een lijst samengesteld met de rijkste mensen ter wereld. Elon Musk van Tesla heeft Jeff Bezos van Amazon van de eerste plaats gestoten met een vermogen van 219 miljard dollar terwijl het vermogen van de Amazon-eigenaar gedaald is naar 171 miljard dollar. De fransman Bernard Arnault en familie, eigenaar van Louis Vuitton, staat op de derde plaats met 151 miljard dollar gevolgd door de Microsoft-eigenaar Bill Gates op de vierde plaats met een vermogen van 129 miljard dollar. De top vijf van werelds rijksten wordt afgesloten met Warren Buffett van Berkshire Hathaway en een vermogen van 118 miljard dollar. Plaats zes en zeven zijn voor de oprichters van Google Larry Page met 111 miljard dollar en Sergey Brin met 107 miljard dollar. Mark Zuckerberg van Facebook (Meta) is flink gezakt naar de 15e plaats en een vermogen van 67,3 miljard euro.

Spanjaarden

Zoals al eerder vermeld staat Amancio Ortega van Inditex nog steeds bovenaan de lijst, binnen de 25 rijkste personen op deze wereld op plaats 23 met een vermogen van 59,6 miljard dollar. Zijn dochter en sinds kort ook de presidente van Inditex, Sandra Ortega Mera, is de tweede Spaanse naam op de lijst op plaats 438 met een vermogen van 5,8 miljard dollar. Sandra Ortega is tevens de rijkste vrouw van Spanje.

Op de derde plaats in Spanje en plaats 709 op de Forbes-lijst staat Rafael del Pino, president van Ferrovial, met een vermogen van 4,1 miljard dollar gevolgd door de Mercadona eigenaar Juan Roig met een vermogen van 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) waarmee de supermarkt oprichter de Spaanse nummer 4 en 728 op de Forbes-lijst is in 2022.

In de top 1000 op plaats 822 en op de Spaanse lijst op de vijfde plaats staat Miguel Fluxa Rossello van Iberostar met een vermogen van 3,6 miljard dollar. Hij moet de vijfde plaats en plaats 822 delen met Daniel Mate van Glencore die ook een vermogen heeft van 3,6 miljard dollar.

Hieronder de hele top 10 van Rijkste Spanjaarden. De hele lijst met 27 rijke Spanjaarden is HIER te bekijken.

1Amancio OrtegaInditex (Zara)59,6 miljard dollar
2Sandra Ortgea MeraInditex (Zara)5,8 miljard
3Rafael del PinoFerrovial4,1 miljard
4Juan RoigMercadona4,0 miljard
5Miguel Fluxa RosselloIberostar3,6 miljard
5Daniel MateGlencore3,6 miljard
6Juan AbelloTorreal 2,9 miljard
7Alicia KoplowitzOmega Capital2,7 miljard
8Isak Andic & FamilyMango2,6 miljard
9María del PinoFundación Rafael del Pino2,5 miljard
10Hortensia HerreroMercadona2,2 miljard
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?