menu: rubrieken, zoeken & meer

Europese corona-kaart: Spanje met 8 lichtrode en 8 donkerrode regio’s (7 april)

Europese corona-kaart: Spanje met 8 lichtrode en 8 donkerrode regio’s (7 april)
Beeld: ECDC 7 april

Europese corona-kaart: Spanje met 8 lichtrode en 8 donkerrode regio’s (7 april)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven, aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) heeft op donderdag 7 april de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage en vaccinatiegraad. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Het ECDC heeft sinds begin februari (2022) de opzet van de kaart aangepast. In het oude overzicht keek het Europese centrum alleen naar het aantal besmettingen met Covid-19 en het aantal positieve coronatests van de voorbije veertien dagen. Nu kijkt het ECDC ook naar de vaccinatiegraad.

Spanje staat deze week met 8 regio’s op LICHTROOD, 8 regio’s op DONKERROOD en 1 regio GRIJS.

DONKERROODNavarra, Extremadura, Asturië, Galicië, Castilië en León, Valencia regio, Murcia regio, Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro La Gomera, La Graciosa).
LICHTROODCatalonië, Aragón, La Rioja, Cantabrië, Madrid regio, Baskenland, Castilla-La Mancha, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera).
ORANJEGeen regio’s of gebieden
GROENAndalusië (gebrek aan gegevens)
Beeld: ECDC

In de bovenstaande kaart zijn EU/EER-lidstaten ingedeeld volgens een indicator die is gebaseerd op het 14-daagse meldingspercentage, gewogen naar de vaccinatiegraad in de regio. Gewogen tarief = (C+C*(100-V)/100)/2 met de kleurcodering en drempels:

  • Groen: als het gewogen tarief lager is dan 40;
  • Oranje: als het gewogen tarief lager is dan 100 maar 40 of meer;
  • Rood: als het gewogen tarief lager is dan 300 maar 100 of meer;
  • Donkerrood: als het gewogen tarief 300 of meer is;
  • Donkergrijs: als het testpercentage 600 of minder is;
  • Grijs: indien onvoldoende gegevens beschikbaar zijn.