IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje

IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje
Beeld: Canva

IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje

MADRID – Ingka Group, wat onderdeel is van IKEA, gaat in Duitsland en Spanje in totaal 340 miljoen euro investeren in de aanleg van zonneparken. In totaal is dat goed voor de energielevering aan 140.000 huishoudens. In Spanje staan vijf projecten gepland met een investering van 100 miljoen euro waar 65.000 huishoudens elektriciteit van kunnen krijgen.

Spanje krijgt via een samenwerking tussen de Ingka (IKEA) Group en Enerparc 5 projecten van 140 megawatt die naar verwachting in 2023 operationeel zullen zijn en zich zullen bevinden in de Valencia regio, Castilla-La Mancha en Andalusië. In Spanje investeert IKEA 100 miljoen euro om jaarlijks 260 gigawatt te kunnen produceren, het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 65.000 Spaanse huishoudens/woningen.

De bouw van deze zonneparken in de Valencia regio, Castilla-La Mancha en Andalusië moet nog voor het einde van dit jaar beginnen en operationeel zijn in 2023. De operatie maakt deel uit van 6,5 miljard euro van Ingka Investments ter bevordering van het verbruik van hernieuwbare energie waarvan 2,7 miljard euro is toegewezen aan wind- en zonne-energieprojecten.

Het plaatsen van zonneparken is niets nieuws voor IKEA want het Zweedse bedrijf heeft al 547 windturbines in 14 landen en 10 zonneparken in meerdere landen met daarnaast ook 935.000 zonnepanelen op de daken van de IKEA-vestigingen en logistieke centra. Samen komt dit alles neer op meer dan 4 terawattuur (TWh), het equivalent van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan een miljoen Europese huishoudens.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.