Search
menu
Search

IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje

IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje
Beeld: Canva

IKEA investeert 100 miljoen euro in zonneparken in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ingka Group, wat onderdeel is van IKEA, gaat in Duitsland en Spanje in totaal 340 miljoen euro investeren in de aanleg van zonneparken. In totaal is dat goed voor de energielevering aan 140.000 huishoudens. In Spanje staan vijf projecten gepland met een investering van 100 miljoen euro waar 65.000 huishoudens elektriciteit van kunnen krijgen.

Spanje krijgt via een samenwerking tussen de Ingka (IKEA) Group en Enerparc 5 projecten van 140 megawatt die naar verwachting in 2023 operationeel zullen zijn en zich zullen bevinden in de Valencia regio, Castilla-La Mancha en Andalusië. In Spanje investeert IKEA 100 miljoen euro om jaarlijks 260 gigawatt te kunnen produceren, het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 65.000 Spaanse huishoudens/woningen.

De bouw van deze zonneparken in de Valencia regio, Castilla-La Mancha en Andalusië moet nog voor het einde van dit jaar beginnen en operationeel zijn in 2023. De operatie maakt deel uit van 6,5 miljard euro van Ingka Investments ter bevordering van het verbruik van hernieuwbare energie waarvan 2,7 miljard euro is toegewezen aan wind- en zonne-energieprojecten.

Het plaatsen van zonneparken is niets nieuws voor IKEA want het Zweedse bedrijf heeft al 547 windturbines in 14 landen en 10 zonneparken in meerdere landen met daarnaast ook 935.000 zonnepanelen op de daken van de IKEA-vestigingen en logistieke centra. Samen komt dit alles neer op meer dan 4 terawattuur (TWh), het equivalent van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan een miljoen Europese huishoudens.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?