Search
menu
Search

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (22)

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (22)
Beeld: Canva

SpanjeVerhaal: Het wel en wee in een B&B in Spanje (22)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Ellen-Marie is in 2007 naar Catalonië geëmigreerd. Daar begon ze een winkel, vervolgens een agentschap voor de verhuur van vakantiewoningen en in 2012 begon ze haar eigen B&B. Haar ervaringen over het leven in een B&B en die met de gasten is ze gaan opschrijven en zal ze iedere week met de lezers gaan delen. Meer informatie over haar huis en haar leven in Catalonië kun je vinden op haar eigen Blog: MeAndTheBandB.com

Ik vind het moeilijk toe te geven dat ik als vrouw toch af en toe een man nodig heb in het leven. Een beetje mannenenergie is altijd wel fijn, maar een man ontbreekt ook bij het oplossen van probleempjes die vooral met mijn huis te maken hebben.

Een paar dagen geleden kreeg ik een Italiaanse familie te logeren. Ze wilden graag met vijf man op een kamer verblijven. Op de reservering die ze zelf deden via een boekingssite vragen ze me of er op de 4-persoonskamer een extra bed geplaatst kan worden. Gelukkig zijn mijn kamers erg ruim dus ik kan gemakkelijk een bed bij plaatsen. In een mail naar de gasten geef ik aan dat een extra bed mogelijk is, maar dat de kamer dan wel wat voller zal zijn aangezien deze bedoeld is voor 4 personen. Ze vinden het een prima oplossing.

Ik verwachtte geen problemen totdat de familie zijn intrede deed. Er komt een hele luxe auto het erf oprijden waar 5 volwassenen en een baby uitkomen. Na mijn welkomstpraatje laat ik de kamer zien en er ontstaat een enorme discussie in het Italiaans. Nu versta ik die taal niet, maar lichaamstaal begrijp ik steeds beter. In het Engels vraag ik of er een probleem is, jawel de dames vinden de kamer te klein en te eenvoudig. Met alle ervaring die ik nu heb, ben ik niet meer direct uit het veld geslagen en zeg hen dat ze ook twee kamers hadden kunnen boeken. Vervolgens verlaat ik het slagveld en wacht af wat er gaat gebeuren.

Het is hoogseizoen en niet makkelijk om iets anders te boeken dus de familie besluit te blijven. Er is inmiddels een vervelende sfeer ontstaan en ik voel het, maar besluit er niet in mee te gaan. Ze hebben een kleine Chihuahua in een tasje, onaangekondigd en daar ben ik ook niet blij mee, maar ik denk het zijn in ieder geval dierenliefhebbers. De volgende morgen zie ik de familie met lange gezichten buiten komen voor het ontbijt. Het moment om mijn joker in te zetten. Ik stuur Gos naar buiten om de familie te verwelkomen. Gos doet wat van hem verwacht wordt en galoppeert de mensen tegemoet. Ze vinden hem meer dan schattig. Pffff, dat hebben we al gewonnen. Vervolgens serveer ik het ontbijt buiten en op dat moment hebben we te maken met een vreselijke wespenplaag. Dat maakt dat het ontbijt niet bepaald ontspannen verloopt. Ook dat nog. Van de hele familie zijn er inmiddels wat mensen ontdooid, maar er is een vrouw die echt uitstraalt niet gelukkig te zijn in mijn huis en juist zij wordt die morgen gestoken door een wesp … in haar bil. Een plek die ik ook niet zomaar voor haar kan behandelen.

Ik ga door met mijn werk en blijf vriendelijk. De dame met de wespensteek gaat naar de kamer en komt een uurtje later terug met de mededeling dat ze opgesloten heeft gezeten in de badkamer. Ook dat nog, heb ik dat? Ik zeg haar de boel te controleren later die dag en als ik mijn belofte inlos, zie ik dat de hele sponning van de deur uit de muur is gekomen. Dit moet ik oplossen want men verblijft nog steeds in de kamer, dus vanavond word de badkamer weer in gebruik genomen. Waar is die man als je hem nodig hebt, denk ik, maar ik herpak mezelf en denk “wat die losers kunnen kan ik ook”. Ik rijd naar de ijzerwaren zaak om kit te kopen, ga terug naar huis, ruk de sponning nog verder uit de muur, spuit er kit tussen, druk hem terug en wacht een tiental minuten. Zucht, het houdt! We kunnen weer even door.

De volgende dag zeg ik de familie dat ze ook op de kamer kunnen ontbijten en ze maken dankbaar gebruik van mijn aanbod. Uiteindelijk wil je gewoon dat men maximaal kan genieten van de vakantie.
De familie gaat weg en voor mij is dat rustiger. Review op booking, ik krijg een 10!
Die had ik niet aan zien komen, maar het maakt me wel blij.

Ellen-Marie deelt in onze rubriek SpanjeVerhalen elke week haar ervaringen over ‘het wel en wee in een B&B’, wat ze meemaakt met gasten en tijdens haar excursies door Catalonië. Neem eens een kijkje op haar website MeAndTheBandB.com of bezoek de website van de B&B Mas Pitra in het Garrotxa natuurpark in de provincie Girona.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?