skip to Main Content

Helft massagraven uit Spaanse burgeroorlog in Aragón en Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Bijna de helft van alle 2.246 geïnventariseerde graven ligt in de deelstaten Aragón (594) en Andalusië (492). De donderdag online gezette virtuele kaart met massagraven uit de Spaanse Burgeroorlog werd meteen massaal bezocht. Uit de gegevens op de website blijkt dat tot nu toe de resten van 5.407 personen zijn opgegraven. Hiervan werden 2.840 gevonden in één massagraf in de provincie Málaga.

Deze en veel meer informatie is de vinden op de ‘mapa de fosas’ op de website over het historisch geheugen van de Spaanse overheid. Hier zijn gegevens bijeengebracht met behulp van alle deelstaten en bij het onderwerp betrokken organisaties.

Deelstaten

Wat aantallen graven betreft komt Asturias op de 3e plaats met 320 graven, gevolgd door Castilla y León (187), Catalonië (151) en Castilla-La Mancha (139).

Onderaan de lijst staan Baskenland (92), Valencia (85), Madrid (51), Extremadura en Galicië (46), Navarra (16), Cantabria (7), La Rioja en Murcia (6), Balearen (4), Canarische Eilanden (2) en tot slot Ceuta en Melilla (1).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend