skip to Main Content

Middeleeuws weekend in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) Dit jaar wordt voor het eerste de middeleeuwse markt van Benidorm gehouden op het plein voor het gemeentehuis. Alle andere jaren vond de markt plaats dichtbij het Parque de Elche maar vanwege klachten moest men daar weg. Sinds vrijdag en nog tot morgen, zondag, zal het Plaza de Ayuntamiento geheel in middeleeuwse stijl aangekleed zijn en kunnen er bij tientallen kraampjes speciale handgemaakte spullen gekocht worden. Ideaal dus voor dat ene leuke originele cadeau of typische souvenir.

Vrijdag werd de markt ingewijd met een speciale dansvoorstelling in aanwezigheid van de lokale volksvertegenwoordiging en de koningingen van de stadsfeesten, de Reinas de las Fiestas Mayores Patronales van Benidorm. Op zaterdag om 11.30 uur gingen de kraampjes weer open voor het winkelend publiek met als hoogtepunt om 21.30 uur op zaterdagavond een theatervoorstelling van louter lokale acteurs en actrices.

Op zondag zal de markt ook de gehele dag geopend zijn en kan men lekker rondsnuffelen en leuke cadeaus kopen voor familie en vrienden. Om 21.00 uur op zondagavond zullen uiteindelijk de middeleeuwse feesten afgelopen zijn met een speciale sluitingsceremonie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend