skip to Main Content

Spaanse studenten willen naar het buitenland voor werk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Van alle afgestudeerden aan de Complutense Universiteit in Madrid zou 70% voor werk naar het buitenland vertrekken. 85% zou voor een baan bereid zijn om te verhuizen naar een andere stad. Dit blijkt uit gegevens verstrekt door de barometer Universiteit-Maatschappij op basis van onderzoek onder 1.200 studenten.

Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, de Scandinavische landen en de Verenigde Staten hebben de voorkeur op afstand gevolgd door Latijns-Amerika en Azië.

Op basis van vakgebied zijn het de studenten sociale wetenschappen en rechten die graag van stad zouden veranderen voor een baan gevolgd door Experimentele en medische wetenschappen.

Ook blijkt uit de barometer dat 97% van de studenten internet gebruikt om werk te zoeken. Sociale netwerken worden nu al meer gebruikt dan uitzendbureaus om werk te vinden.

INEM

Slechts 14,4% van de respondenten zegt gebruik te maken van INEM (vergelijkbaar met UWV in Nederland) in de zoektocht naar een baan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend