skip to Main Content
Dode 15 meter lange walvis aangespoeld bij strand Lloret de Mar

Dode 15 meter lange walvis aangespoeld bij strand Lloret de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Afgelopen zaterdag hebben de autoriteiten het drijvende lichaam van een 15 meter lange walvis bij het hoofdstrand van de populaire badplaats Lloret de Mar aan de Costa Brava weggehaald. In tegenstelling tot wat men normaal gesproken doet in dit soort gevallen door de walvis met een kraanwagen weg te halen en mee te nemen voor onderzoek, werd dit keer besloten de dode walvis terug te geven aan de zee.

Vrijdagavond om 23 uur kreeg de politie van de kustplaats Lloret de Mar een melding binnen dat er bij het Playa Central van de badplaats een dode walvis dreef. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek het om een 15 meter lange walvis te gaan die reeds in vergaande staat van ontbinding was. De gemeente besloot daarop dat in overeenstemming met de natuurpolitie (agentes rurales) en met behulp van een boot van de kustwacht het lichaam naar de open zee gesleept zou worden.

Dit deed men tevens om eventuele infecties of gevaar op het strand van Lloret de Mar te voorkomen. De sleepboot bracht de 15 meter lange walvis enkele kilometers voor de kust waar deze ongetwijfeld zal zinken omdat deze al in vergaande staat van ontbinding was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken