Search
menu
Search

Meer dan 400 strandbedjes per kilometer strand in de Marina Baixa regio

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer dan 400 strandbedjes per kilometer strand in de Marina Baixa regio

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De kustplaatsen Benidorm, La Vila, l’Alfàs del Pi, Altea en Finestrat bereiden zich voor op de zomer en daar horen ook de strandbedjes, parasols, water platforms en kiosken bij. Sinds de Paasweek zijn de strandwachten al operatief en er zullen er net zoals de lokale politieagenten meer bijkomen in de zomermaanden.

De toeristische regio Marina Baixa rondom de grootste en drukste kustplaats Benidorm maakt zich klaar voor de zomer waarbij er langs de meer dan 20 kilometer kust overal werkzaamheden te zien zijn. Langs de hele kustlijn is men druk bezig om de typische blauwe strandbedjes te plaatsen waarvan er op de stranden van de eerder genoemde kustplaatsen meer dan 8.200 geplaatst worden.

Dat komt dus neer op 400 strandbedjes per kilometer kust in de gemeenten Benidorm, La Vila, l’Alfàs del Pi, Altea en Finestrat. Naast deze duizenden blauwe strandbedjes moeten er ook meer dan 3.000 parasols geplaatst worden zodat men kan schuilen voor de felle zon.

Benidorm

De grootste kustplaats in de Marina Baixa “comarca” is ongetwijfeld Benidorm en het is dan ook hier dat de twee stranden en drie baaien 6.400 strandbedjes en 1.850 parasols huisvesten gedurende de drukke zomermaanden. Langs de gehele vijf kilometer lange kustlijn komen er ook twee platforms in het water te liggen waar hoofdzakelijk kinderen gebruik kunnen maken van de glijbanen en andere waterattracties.

Gedurende de zomermaanden zullen er 36 strandwachten zijn die voor de veiligheid van de badgasten gaan zorgen. Er zijn daarnaast vijf posten voor de verzorging van eventuele gewonden. Ook de lokale politie krijgt er gedurende de zomer meer agenten bij en er zullen vier tot vijf vaste politieposten komen langs en op de stranden.

La Vila

In de hoofdstad van de Marina Baixa regio zijn tien stranden en diverse baaien te vinden waar 460 strandbedjes en 229 parasols komen te staan. Daarnaast is er een waterplatform en zijn er waterfietsen, kajakken paddle surf borden te vinden. Alle stranden zullen ook voorzien worden van een of twee strandwachten en ook hier zal de politie actief zijn met extra agenten.

L’Alfàs del Pi

Het strand van l’Albir in L’Alfàs del Pi heeft een lengte van 550 meter waar diverse strandwachten zorgen voor de veiligheid in het hoogseizoen. Dit strand heeft, net zoals in Benidorm, ook een zogenaamde “biblioplaya”, een bibliotheek op het strand waar tussen 15 juni en 31 augustus ook diverse computers te vinden zijn. In totaal komen hier 600 strandbedjes en 200 parasols te staan.

Altea

De gemeente Altea zal op de stranden van samen acht kilometer lengte 500 strandbedjes en 250 parasols krijgen. Bij het strand van Cap Blanch en l’Espigó worden ook twee water platforms aangelegd.

Finestrat

De Cala de Finestrat is het kleinste strand met slechts 300 meter maar daar komen toch 250 strandbedjes en 125 parasols deze zomer. Daarnaast komen er nog veel meer voorzieningen voor o.a. de kinderen die in veel gevallen gratis zijn. Vier strandwachten zullen op dit kleine strand zorg dragen voor de veiligheid in het water.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?