skip to Main Content
Opgerold ijs van Rolls & Co gaat voor succes aan de Costa Dorada en daarna de rest van Spanje
Rolls & Co / Instagram

Opgerold ijs van Rolls & Co gaat voor succes aan de Costa Dorada en daarna de rest van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Rolletjes ijs in Cambrls, Salou en Tarragona

Rolls & Co / Instagram

TARRAGONA – Sinds 2015 heeft de ijssalon Rolls & Co een klein lokaal nabij de boulevard van de kustgemeente Cambrils aan de Costa Dorada. In korte tijd wist dit bedrijf in de omgeving populair te worden, in de eerste plaats vanwege de speciale en natuurlijke smaken ijs en op de tweede plaats vanwege de vreemde manier van het serveren van het ijs: niet in een bolletje maar in een rolletje!

Het revolutionaire van het Rolls & Co ijsje is dat het niet een traditioneel ijsje is met bolletjes of zoals vaak in Spanje scheppen verschillende smaken ijs maar een “rol” van ijs van diverse smaken en daarna een verschillende mix en topping. De ijsrolletjes zijn op de sociale media wereldwijd een hype aan het worden maar in Spanje ziet je ze nog maar weinig.

Hoe werkt het

Het ijs wordt bereid op een ijsplaat van -30C, hierdoor wordt het vloeibare ijsbasis snel omgezet naar ijs. Ieder ijs wordt met verse ingrediënten gerold, voor de ogen van de klant en in minder dan 2 minuten tijd. Door de unieke bereidingswijze van het ijs is het niet nodig om conserveringsmiddelen toe te voegen en is het ijs dus 100% natuurlijk. Daarnaast is het voor de klant leuk om naar te kijken (bekijk de video hieronder voor de bereidingswijze)

Oorsprong

Wereldwijd lijken de ijsrolletjes een hype te worden maar de oorsprong is te vinden in de Aziatische landen waar deze Ice Teppanyaki heten. Volgens de website van Rolls & Co baseren zij hun techniek op de Thailandese wijze maar ook Japan wordt deze vorm van ijsrollen reeds enkele jaren gemaakt.

Ijsrolletjes

De kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada heeft sinds 2015 een ijssalon waar men de populaire ijsrolletjes kan kopen. Er is keuze uit rolletjes ijs of “Rolls” met vanille, yoghurt of vegan (soja) ingrediënten. Daarna kies je een mix van natuurlijke smaken zoals kiwi, aardbei, chocolade etc. en maak je de ijsrol af met een topping naar keuze.

Waffle Rolls

Naast de ijsrol die simpelweg “roll” heet, heeft Rolls & Co ook een zogenaamde “waffle roll” waarbij er twee keuze wafels zijn met vanille en chocolade ingrediënten. Ook bij de waffle roll kun je daarna kiezen voor de smaken mix zoals bij de ijsrolletjes maar daarnaast ook een vulling (relleno) en om dat af te sluiten met een topping naar keuze.

Smoothies

Heb je liever geen ijs-roll of waffle-roll dan kun je ook kiezen voor de “100% natural smoothie” met de ingrediënten vanille, yoghurt of vegan, een smaken mix zoals bij de vorige mogelijkheden en ook weer een topping om de smoothie compleet te maken.

Uitbreiding

Jordi Farran is de oprichter van de Rolls & Co in Cambrils en hij heeft een visie. Na de eerste vestiging in Cambrils zal er eind mei een ijssalon geopend worden in Tarragona en in juni in de populaire badplaats Salou. Daarnaast wil Jordi verder uitbreiden naar de rest van Catalonië zoals Barcelona en de provincie Girona maar ook Valencia, Alicante, Sevilla … noem het maar op.

Franchise

Dat kan de oprichter onmogelijk allemaal zelf doen en dus is er een franchise systeem bedacht waarbij andere ondernemers een Rolls & Co kunnen openen in Spanje. Meer informatie daarover lees je op de website. Lokalen moeten tussen de 25 en 30 m2 groot zijn, gelegen zijn in populaire badplaatsen of in de centra van steden. Franchisenemers moeten rekening houden met een ivestering van 40.000 euro maar als je het goed doet kan het meer dan 250.000 euro per jaar opleveren, zoals in Cambrils, aldus Jordi.

Dit is allemaal goed nieuws voor de redactie van SpanjeVandaag die in Cambrils woont en dus deze ijsrolletjes eens gaat proberen (vreemd genoeg was de redactie er nog niet geweest). Dat doet de redactie niet voor eigen plezier hoor maar voor de lezers 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Zijn voor enkele dagen in Ibiza en hier in Santo Eulalia is er ook iets gelijkaardig maar onder de naam Ice – Wave.

      1. Moet het in rolletjes dan anders of beter smaken? Volgens mij word het door die zogenaamde luxe alleen maar duurder. Dus sla ik deze ijsjes bewust over als ze hier verkocht gaan worden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken