Search
menu
Search

Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten

Oeps ... foto ontbreekt!

Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Als het aan de gemeente Barcelona ligt dan worden de discotheken Pacha, Opium, Carpe Diem en Shoko zo snel mogelijk gesloten. De gemeente heeft daarvoor een overeenstemming bereikt met de Spaanse staat die de maritieme zone beheert. De eerder genoemde discotheken zullen geen verlenging meer krijgen van hun vergunningen.

De bedoeling is dat in de toekomst de lokalen die nu nog bezet zijn door de populaire uitgaansgelegenheden Pacha, Opium, Carpe Diem (ooit van Patrick Kluivert) en Shoko gebruikt gaan worden door de Spaanse Nationale Onderzoeksraad ofwel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

De vergunningen van de discotheken eindigen komende 21 juni waarna de uitgaansgelegenheden de lokalen in principe moeten verlaten en, zoals men in de krant zegt, de inwoners van de wijk Barceloneta weer rust krijgen. Het wil overigens niet zeggen dat er meteen veranderingen zullen plaatsvinden aangezien dit, zoals zo vaak, een bureaucratisch proces is.

Het uitzettingsproces in geval van de Pacha, Shoko en Carpe Diem kan sneller gaan aangezien men bij recente controles heeft gemerkt dat deze drie discotheken niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dat houdt in dat deze discotheken gedurende een periode van 15 dagen tot 6 maanden moeten sluiten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?