Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten

Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten
Beeld: Tripadvisor

BARCELONA – Als het aan de gemeente Barcelona ligt dan worden de discotheken Pacha, Opium, Carpe Diem en Shoko zo snel mogelijk gesloten. De gemeente heeft daarvoor een overeenstemming bereikt met de Spaanse staat die de maritieme zone beheert. De eerder genoemde discotheken zullen geen verlenging meer krijgen van hun vergunningen.

De bedoeling is dat in de toekomst de lokalen die nu nog bezet zijn door de populaire uitgaansgelegenheden Pacha, Opium, Carpe Diem (ooit van Patrick Kluivert) en Shoko gebruikt gaan worden door de Spaanse Nationale Onderzoeksraad ofwel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

De vergunningen van de discotheken eindigen komende 21 juni waarna de uitgaansgelegenheden de lokalen in principe moeten verlaten en, zoals men in de krant zegt, de inwoners van de wijk Barceloneta weer rust krijgen. Het wil overigens niet zeggen dat er meteen veranderingen zullen plaatsvinden aangezien dit, zoals zo vaak, een bureaucratisch proces is.

Het uitzettingsproces in geval van de Pacha, Shoko en Carpe Diem kan sneller gaan aangezien men bij recente controles heeft gemerkt dat deze drie discotheken niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dat houdt in dat deze discotheken gedurende een periode van 15 dagen tot 6 maanden moeten sluiten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Pascal Quijs

Ze zouden beter de andere kant van Port Olympic aanpakken. Daar waar al de Sisha-loungen gevestigd zijn, daar waar niemand ‘normaals’ zich na 00:00 durft te vertonen omdat het iedere avond raak is met vechtpartijen, berovingen en weet ik het allemaal wat nog meer.
Natuurlijk is het stukje met de discotheken ook geen beste plek, maar waar gaan al die duizenden mensen dan heen? Nu heb je het enigszins centraal en zou het beter te controleren/reguleren moeten zijn. Argument voor beter leven in Barceloneta is natuurlijk de reinste onzin… Dat is sowieso al veel te laat.
Groetjes,

vincent bakker

En duizenden mensen die hun baan verliezen?

Luca

Inderdaad Pascal, die shisha tenten hebben echt nul toegevoegde waarde in de buurt en trekken enkel fout publiek aan. Dat Pacha, Opium etc. dicht zullen gaan zal ik zelf niet wakker van liggen maar dat zijn verder redelijk nette zaken en veroorzaken weinig problemen denk ik. Barceloneta is inderdaad niet meer te redden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.