skip to Main Content
Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten
Tripadvisor

Barcelona wil discotheken Vila Olimpica sluiten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Als het aan de gemeente Barcelona ligt dan worden de discotheken Pacha, Opium, Carpe Diem en Shoko zo snel mogelijk gesloten. De gemeente heeft daarvoor een overeenstemming bereikt met de Spaanse staat die de maritieme zone beheert. De eerder genoemde discotheken zullen geen verlenging meer krijgen van hun vergunningen.

De bedoeling is dat in de toekomst de lokalen die nu nog bezet zijn door de populaire uitgaansgelegenheden Pacha, Opium, Carpe Diem (ooit van Patrick Kluivert) en Shoko gebruikt gaan worden door de Spaanse Nationale Onderzoeksraad ofwel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

De vergunningen van de discotheken eindigen komende 21 juni waarna de uitgaansgelegenheden de lokalen in principe moeten verlaten en, zoals men in de krant zegt, de inwoners van de wijk Barceloneta weer rust krijgen. Het wil overigens niet zeggen dat er meteen veranderingen zullen plaatsvinden aangezien dit, zoals zo vaak, een bureaucratisch proces is.

Het uitzettingsproces in geval van de Pacha, Shoko en Carpe Diem kan sneller gaan aangezien men bij recente controles heeft gemerkt dat deze drie discotheken niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dat houdt in dat deze discotheken gedurende een periode van 15 dagen tot 6 maanden moeten sluiten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ze zouden beter de andere kant van Port Olympic aanpakken. Daar waar al de Sisha-loungen gevestigd zijn, daar waar niemand ‘normaals’ zich na 00:00 durft te vertonen omdat het iedere avond raak is met vechtpartijen, berovingen en weet ik het allemaal wat nog meer.
    Natuurlijk is het stukje met de discotheken ook geen beste plek, maar waar gaan al die duizenden mensen dan heen? Nu heb je het enigszins centraal en zou het beter te controleren/reguleren moeten zijn. Argument voor beter leven in Barceloneta is natuurlijk de reinste onzin… Dat is sowieso al veel te laat.
    Groetjes,

    1. Inderdaad Pascal, die shisha tenten hebben echt nul toegevoegde waarde in de buurt en trekken enkel fout publiek aan. Dat Pacha, Opium etc. dicht zullen gaan zal ik zelf niet wakker van liggen maar dat zijn verder redelijk nette zaken en veroorzaken weinig problemen denk ik. Barceloneta is inderdaad niet meer te redden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken