Search
menu
Search

Historische verkopen van campers in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Historische verkopen van campers in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het moge duidelijk zijn dat het in bezit hebben van een camper niet meer alleen iets is voor de inwoners van de landen in Noord Europa die met hun camper lange periodes doorbrengen in landen in Zuid Europa, zoals Spanje. Ook in Spanje is de populariteit van campers (autocaravanas) enorm gestegen, iets dat te merken is in de verhuursector maar ook in de verkoop van campers.

Voor het eerst sinds de geschiedenis in de verkopen van campers is de grens van 1.000 voertuigen in een maand verbroken. In de maand april werden er 1.184 campers verkocht aan Spanjaarden. Dat is maar liefst 544 campers meer dan in de maand april 2018 en 339 campers meer dan in maart van dit jaar., aldus de gegevens van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (ASEICAR).

Verhuur

Op de website van autocaravanas.es is te lezen dat er naast de 1.184 nieuwe campers ook 1.030 tweedehands campers verkocht werden in april wat 287 campers meer is dan in april 2018 en 306 gebruikte campers meer dan in maart dit jaar. Er waren ook 104 campers die eerder ingeschreven stonden in een ander land in Europa en in april zijn omgezet naar Spaans kenteken.

De stijging van nieuwe campers wil niet zeggen dat deze allemaal door particulieren werden gekocht want er waren ook veel verhuurbedrijven die nieuwe campers kochten in april. Zo gingen er 346 campers in de maand april naar bedrijven die deze verhuren, 136 campers meer dan in april 2018.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aantal camperplaatsen in Spanje met 400 procent gestegen[/su_note]

Merken

De meest verkochte merken in Spanje in de maand april waren: Benimar met 164 campers, McLouis met 107 campers, Carado met 72 campers, Adria met 67 campers en Roller Team met 60 campers, net zoveel als Bürstner. Van de in Europa bekende merken Dethleffs werden 39 en van Knaus 17 campers verkocht.

Belangrijk

Eerder was op de website autocaravanas.es te lezen dat de Spanjaarden gemiddeld 49.000 euro uitgeven voor de koop van een camper, 21% meer dan vorig jaar. 90% van de deelnemers aan een onderzoek zegt dat de prijs het belangrijkste punt is bij de aanschaf van een camper. 87% zegt dat ook de functionaliteit, 61% de levensduur, 25% het effect op het milieu en 23% het ontwerp belangrijk zijn bij de koop van een camper.

Wat is het belangrijkste in het interieur van een camper? 84% zegt de bedden (het bed), 62% zegt de badkamer, 49% zegt de koelkast, 40% zegt de bank en eettafel, 25% zegt de keuken, 19% zegt de kasten en 5% zegt andere belangrijke elementen van het interieur van een camper.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Regels voor campers in Spanje[/su_note]

In het onderzoek staat ook te lezen dat 49% van de camperrijders het liefst overnacht op een camperstandplaats al zijn de campings met 38% ook nog steeds favoriet.

76% van de camper kopers zegt dit gedaan te hebben of de intentie te hebben dat te doen bij een winkel met meerdere merken zodat men kan vergelijken. 11% zegt de camper te kopen of te willen kopen bij een winkel met slechts een merk camper.

Terwijl het merendeel van de camper kopers het liefst een nieuwe camper koopt is ook de verkoop van tweedehands campers gestegen. Slechts 1% van de nieuwe campereigenaars koos voor een systeem van lease of renting van campers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?