skip to Main Content
Historische verkopen van campers in Spanje
123rf

Historische verkopen van campers in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het moge duidelijk zijn dat het in bezit hebben van een camper niet meer alleen iets is voor de inwoners van de landen in Noord Europa die met hun camper lange periodes doorbrengen in landen in Zuid Europa, zoals Spanje. Ook in Spanje is de populariteit van campers (autocaravanas) enorm gestegen, iets dat te merken is in de verhuursector maar ook in de verkoop van campers.

Voor het eerst sinds de geschiedenis in de verkopen van campers is de grens van 1.000 voertuigen in een maand verbroken. In de maand april werden er 1.184 campers verkocht aan Spanjaarden. Dat is maar liefst 544 campers meer dan in de maand april 2018 en 339 campers meer dan in maart van dit jaar., aldus de gegevens van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (ASEICAR).

Verhuur

Op de website van autocaravanas.es is te lezen dat er naast de 1.184 nieuwe campers ook 1.030 tweedehands campers verkocht werden in april wat 287 campers meer is dan in april 2018 en 306 gebruikte campers meer dan in maart dit jaar. Er waren ook 104 campers die eerder ingeschreven stonden in een ander land in Europa en in april zijn omgezet naar Spaans kenteken.

De stijging van nieuwe campers wil niet zeggen dat deze allemaal door particulieren werden gekocht want er waren ook veel verhuurbedrijven die nieuwe campers kochten in april. Zo gingen er 346 campers in de maand april naar bedrijven die deze verhuren, 136 campers meer dan in april 2018.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aantal camperplaatsen in Spanje met 400 procent gestegen[/su_note]

Merken

De meest verkochte merken in Spanje in de maand april waren: Benimar met 164 campers, McLouis met 107 campers, Carado met 72 campers, Adria met 67 campers en Roller Team met 60 campers, net zoveel als Bürstner. Van de in Europa bekende merken Dethleffs werden 39 en van Knaus 17 campers verkocht.

Belangrijk

Eerder was op de website autocaravanas.es te lezen dat de Spanjaarden gemiddeld 49.000 euro uitgeven voor de koop van een camper, 21% meer dan vorig jaar. 90% van de deelnemers aan een onderzoek zegt dat de prijs het belangrijkste punt is bij de aanschaf van een camper. 87% zegt dat ook de functionaliteit, 61% de levensduur, 25% het effect op het milieu en 23% het ontwerp belangrijk zijn bij de koop van een camper.

Wat is het belangrijkste in het interieur van een camper? 84% zegt de bedden (het bed), 62% zegt de badkamer, 49% zegt de koelkast, 40% zegt de bank en eettafel, 25% zegt de keuken, 19% zegt de kasten en 5% zegt andere belangrijke elementen van het interieur van een camper.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Regels voor campers in Spanje[/su_note]

In het onderzoek staat ook te lezen dat 49% van de camperrijders het liefst overnacht op een camperstandplaats al zijn de campings met 38% ook nog steeds favoriet.

76% van de camper kopers zegt dit gedaan te hebben of de intentie te hebben dat te doen bij een winkel met meerdere merken zodat men kan vergelijken. 11% zegt de camper te kopen of te willen kopen bij een winkel met slechts een merk camper.

Terwijl het merendeel van de camper kopers het liefst een nieuwe camper koopt is ook de verkoop van tweedehands campers gestegen. Slechts 1% van de nieuwe campereigenaars koos voor een systeem van lease of renting van campers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Als een Hollander ergens geld geroken heeft is daar alles binnen de twee jaar om zeep en onbetaalbaar geworden voor de gewone werkende mens.

  2. Goed dus de Campers zijn door deze extra aandacht straks 2x of 3x zo duur en gaan er vele bedrijven naar de knopjes omdat er een paar ego snelverdieners tussen gaan zitten. Het leasen of huren van een Camper is nu al niet meer betaalbaar voor de gemiddelde mens. Ik zelf heb met regelmaat overlast van Camper bezitters maar toch wilde ik er zelf 1 gaan kopen binnen een paar jaar om dan Europa door te trekken samen met mijn vrouw en de honden. En ja ik staat zelf met een Camper het liefst op een plaats die daar voor bedoeld is. Maar als ze zo duur gaan worden zoals alles wat aandacht krijgt tegenwoordig laat ik deze droom maar varen.

  3. Benimar is van huis uit een hollands/Zeeuws-Vlaanderen bedrijf.
    Hr van Geensen is daar in Benicarlo begonnen na een grote fabrieksbrand aan de Belgische kant van Zeeuws-Vlaanderen.
    Na veel perikelen oa met fiat heeft hij de hele handel verkocht aan trigano. Zijn zoon is nog steeds daar in het bedrijf, spreekt gelukkig nog hollands maar schrijft en leest spaans en Engels. Momenteel draaien ze tegen de 3000 campers per jaar

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken