skip to Main Content
Spanje verliest 27 blauwe vlaggen bij stranden en havens
Pixabay

Spanje verliest 27 blauwe vlaggen bij stranden en havens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje heeft dit jaar 27 stranden en havens minder met de blauwe vlaggen, dat heeft de Foundation for Environment Education (FEE) bekend gemaakt. In 2018 had Spanje nog 696 vlaggen voor havens en stranden en was dat 12 meer dan de 684 blauwe vlaggen in 2017 maar in 2019 is Spanje 27 vlaggen kwijtgeraakt en eindigt men op 669 blauwe vlaggen.

In totaal heeft Spanje dit jaar 669 blauwe vlaggen (banderas azules) gekregen van het FEE en het Blue Flag initiatief waar wereldwijd 49 landen aan mee doen. Daarvan gaan er 566 blauwe vlaggen naar stranden, 98 blauwe vlaggen naar havens en 5 blauwe vlaggen naar toeristische boten.

Ondanks dat Spanje 27 vlaggen is kwijtgeraakt is het land nog steeds de wereldleider met 669 blauwe vlaggen gevolgd door Frankrijk met 505 vlaggen, Griekenland met 499 vlaggen, Turkije met 481 vlaggen, Italië met 438 vlaggen en Portugal met 360 vlaggen.

Nederland staat op de lijst met 185 vlaggen voor met name de jachthavens (123) en minder voor de stranden (62). België heeft 23 blauwe vlaggen gekregen voor stranden (14) en jachthavens (9).

Minder vlaggen

De belangrijkste reden dat Spanje blauwe vlaggen is kwijtgeraakt is het niet navolgen van de Spaanse kustwet (Ley de Costas) op veel plaatsen in het land. Daardoor is Andalusië 17 blauwe vlaggen voor stranden kwijtgeraakt gevolgd door de Canarische Eilanden met 7 blauwe vlaggen minder, Catalonië met een verlies van 3 blauwe vlaggen en Galicië met 5 blauwe vlaggen minder.

Wat is de blauwe vlag

De blauwe vlag staat voor stranden en jachthavens die voldoen aan criteria zoals veiligheid, bereikbaarheid en milieuomstandigheden. Dit jaar zal een van elke zes blauwe vlaggen ter wereld opnieuw te vinden zijn in Spanje wat met 669 blauwe vlaggen opnieuw de absolute wereldleider is.

Bekijk alle blauwe vlaggen op deze website van het FEE.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken