Search
menu
Search

Bloemenfestijn in Córdoba alleen virtueel te bezoeken dit jaar

Bloemenfestijn in Córdoba alleen virtueel te bezoeken dit jaar
Beeld: Facebook

Bloemenfestijn in Córdoba alleen virtueel te bezoeken dit jaar

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – De Patios de Córdoba zou dit jaar tussen 4 en 17 mei plaats moeten vinden maar logischerwijze is het Andalusische bloemenfestijn vanwege de noodtoestand en de corona-crisis afgelast. Maar dat wil niet zeggen dat men niet kan genieten van de prachtige creaties en mooie patio’s in Córdoba. Dit jaar is alles namelijk virtueel te bezoeken, en dat overal ter wereld dus ook vanuit de luie stoel in Spanje, Nederland en België.

Via het eigen YouTube kanaal en via Facebook zijn er verschillende video’s te bekijken van de patio’s die dit jaar door de eigenaren (met mondkapje) worden geopend. De video’s zijn in feite onderverdeeld in 4 routes waarin verschillende straten en de daarbij horende binnenplaatsen met de bloemen en planten worden bezocht.

Het gaat overigens om 360 graden video’s waarbij je met de computermuis of met de vinger op de video kunt klikken en het beeld kunt bewegen door rond te kijken. Een leuke interactieve manier om de binnenplaatsen te bezoeken. Er is een een speciale smartphone app te downloaden voor Android telefoons via DEZE LINK.

Het bloemenfestijn

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met honderden tot duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basillio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

In 2020 is het alweer het zesde jaar dat de Patios de Córdoba gevierd wordt als een Unesco cultureel erfgoed. Het is echter ook het eerste jaar sinds lange tijd dat de normale feesten niet door kunnen gaan vanwege de gezondheidscrisis in Spanje.

Video’s

Bekijk hieronder diverse patio’s van de routes door Córdoba. Meer video’s zijn op het YouTube kanaal te bekijken of via Facebook.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?