Bloemenfestijn in Córdoba alleen virtueel te bezoeken dit jaar

Bloemenfestijn in Córdoba alleen virtueel te bezoeken dit jaar
Beeld: Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÓRDOBA – De Patios de Córdoba zou dit jaar tussen 4 en 17 mei plaats moeten vinden maar logischerwijze is het Andalusische bloemenfestijn vanwege de noodtoestand en de corona-crisis afgelast. Maar dat wil niet zeggen dat men niet kan genieten van de prachtige creaties en mooie patio’s in Córdoba. Dit jaar is alles namelijk virtueel te bezoeken, en dat overal ter wereld dus ook vanuit de luie stoel in Spanje, Nederland en België.

Via het eigen YouTube kanaal en via Facebook zijn er verschillende video’s te bekijken van de patio’s die dit jaar door de eigenaren (met mondkapje) worden geopend. De video’s zijn in feite onderverdeeld in 4 routes waarin verschillende straten en de daarbij horende binnenplaatsen met de bloemen en planten worden bezocht.

Het gaat overigens om 360 graden video’s waarbij je met de computermuis of met de vinger op de video kunt klikken en het beeld kunt bewegen door rond te kijken. Een leuke interactieve manier om de binnenplaatsen te bezoeken. Er is een een speciale smartphone app te downloaden voor Android telefoons via DEZE LINK.

Het bloemenfestijn

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met honderden tot duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basillio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

In 2020 is het alweer het zesde jaar dat de Patios de Córdoba gevierd wordt als een Unesco cultureel erfgoed. Het is echter ook het eerste jaar sinds lange tijd dat de normale feesten niet door kunnen gaan vanwege de gezondheidscrisis in Spanje.

Video’s

Bekijk hieronder diverse patio’s van de routes door Córdoba. Meer video’s zijn op het YouTube kanaal te bekijken of via Facebook.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.