menu: rubrieken, zoeken & meer

Aangepaste corona-maatregelen vanaf 9 mei in de Madrid regio

Aangepaste corona-maatregelen vanaf 9 mei in de Madrid regio
Beeld: 123rf (aangepast)

Aangepaste corona-maatregelen vanaf 9 mei in de Madrid regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Alle regionale overheden in Spanje bereiden zich voor op de nieuwe periode die ingaat na beëindiging van de noodtoestand (estado de alarma) op zondag 9 mei. Vanaf die dag komt de juridische paraplu te vervallen en zullen twee van de belangrijkste maatregelen ook eindigen: de avondklok (toque de queda) en de regionale lockdown (cierre perimetral).

De regionale overheid in de Madrid regio heeft vrijdag 7 mei bekend gemaakt dat in de autonome regio Comunidad de Madrid de avondklok komt te vervallen vanaf zondag 9 mei.

Verder was er al geen sprake van een regionale lockdown in de Madrid regio dus deze zal ook nog steeds niet gelden in deze autonome regio. De Madrid regio blijft echter nog wel doorgaan met de in- en uitreis restricties per wijk of gezondheidsdistrict afhankelijk van de corona-incidentie.

De horeca mag open blijven tot middernacht (00 uur) wat één uur meer is dan de 23 uur die tot nu toe gold voor de regio. Er mag echter nog steeds niet geconsumeerd worden aan de bar en er mogen nog steeds binnen maximaal 4 personen aan een tafel zitten en maximaal 6 personen buiten op de terrassen. 

Vanaf 23.00 uur mogen er geen nieuwe klanten binnenkomen en de maximale capaciteit blijft ook hetzelfde, te weten 50% binnen en 75% buiten op de terrassen.

Het verbod op samenkomst in de eigen woning en in privésfeer wat gedurende maanden beperkt was tot samenwonenden, komt te vervallen vanaf 9 mei.

Winkels en winkelcentra mogen met een capaciteit van maximaal 75% open zijn tussen 6 en 23 uur. 

Theaters en bioscopen mogen tot middernacht (00 uur) open zijn en optredens en films mogen niet na 23 uur beginnen. Er geldt een maximale capaciteit van 75% en tussen elke persoon moet een zitplaats vrij blijven, behalve als men samen is.