Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open

Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open
Beeld: Estudio Vila 13

Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open

IBIZA – Na een jarenlange vertraging vanwege meerdere bouwkundige en bureaucratische problemen en natuurlijk de pandemie, lijkt het erop dat de openingsdatum van de nieuwe Parador van Ibiza dichterbij komt. Maar helaas zal eind 2022 zoals we HIER eerder melden niet lukken en verwacht men halverwege 2023 de deuren pas te kunnen openen.

Binnenkort zal de Ministerraad 45 miljoen euro verdelen onder 15 gemeenten die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren. Daaronder bevindt zich ook Ibiza waar 2,7 miljoen euro naartoe zal gaan, geld dat gebruikt zal worden voor de bouw van de Parador de Ibiza in het Dalt Villa.

In mei 2019 werd door Turespaña, de verantwoordelijke voor de Spaanse staatshotels Paradores, officieel in het staatsbulletin BOE aangekondigd dat er 21,1 miljoen euro beschikbaar was gesteld voor het afbouwen van de Parador op Ibiza.

De Parador is gevestigd in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 72 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 werd er echter niet meer gebouwd aan de Parador. De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen sinds 2019  vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet nog steeds erg traag. 

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse en internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.