Search
menu
Search

Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open

Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open
Beeld: Estudio Vila 13

Parador van Ibiza krijgt bijna 3 miljoen euro extra en gaat pas in 2023 open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Na een jarenlange vertraging vanwege meerdere bouwkundige en bureaucratische problemen en natuurlijk de pandemie, lijkt het erop dat de openingsdatum van de nieuwe Parador van Ibiza dichterbij komt. Maar helaas zal eind 2022 zoals we HIER eerder melden niet lukken en verwacht men halverwege 2023 de deuren pas te kunnen openen.

Binnenkort zal de Ministerraad 45 miljoen euro verdelen onder 15 gemeenten die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren. Daaronder bevindt zich ook Ibiza waar 2,7 miljoen euro naartoe zal gaan, geld dat gebruikt zal worden voor de bouw van de Parador de Ibiza in het Dalt Villa.

In mei 2019 werd door Turespaña, de verantwoordelijke voor de Spaanse staatshotels Paradores, officieel in het staatsbulletin BOE aangekondigd dat er 21,1 miljoen euro beschikbaar was gesteld voor het afbouwen van de Parador op Ibiza.

De Parador is gevestigd in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 72 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 werd er echter niet meer gebouwd aan de Parador. De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen sinds 2019  vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet nog steeds erg traag. 

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse en internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?