skip to Main Content

Dief verstopt zichzelf in koffer en rooft zo het laadruim van vliegveldbus Girona leeg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) De agenten van de Mossos d’Esquadra hadden al veel gezien maar dit leek wel een film. De politie heeft een weetal mannen aangehouden voor het leegroven van koffers van passagiers op de bus vanuit het centrum van Barcelona naar het vliegveld van Girona. De manier waarop is uniek en komt niet veel voor.

Een van de twee dieven kocht gebruikelijk een kaartje op het busstation Estació del Nord in het centrum van Barcelona. Daarbij had hij een grote koffer die hij in het laadruim stopte. In de koffer zaten echter geen boxers, hemden en andere kleding maar zijn collegadief die bewapend met een mes, lampjes en een mobiele telefoon gedurende de reis naar het vliegveld van Girona de koffers opende en alle waardevolle objecten verwijderde. Eenmaal op het vliegveld van Girona verstopte de kofferdief zich weer in zijn koffer waarop deze, met buit en al, door zijn collega mee werd genomen zonder dat iemand zich bewust was van de diefstal.

Uiteindelijk konden de dieven afgelopen vrijdag worden gepakt doordat passagiers van de bus het verdacht vonden dat er noch maar een koffer overbleef in het laadruim van de bus. De ene dief was namelijk vergeten de koffer met zijn collega uit de bus te halen waarop de praktijken aan het licht kwamen. De verdachten zijn twee Poolse mannen van 29 en 31 jaar, beiden reeds bekend bij de politie vanwege diefstal.

Hoeveel de kofferdieven uiteindelijk buit hebben weten te maken en hoeveel reisjes beide heren zo gedaan hebben is niet bekend gemaakt door de Catalaanse politie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend