skip to Main Content

Geen Mercadona meer met gratis plastic zakjes … eindelijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Vanaf deze maandag 6 juni is er geen enkele Mercadona in Spanje meer die gratis plastic boodschappentasje weggeeft. In de 1.300 vestigingen in heel Spanje moet vanaf deze datum voor de zakjes betaald worden of dient men duurdere boodschappentassen te kopen die voor meerdere keren te gebruiken zijn. Het landelijk afschaffen van de gratis zakjes volgt op de tests i de regio’s Catalunya, Andalucía en Cantabria waar Mercadona al maanden geld vraagt voor de wegwerpzakjes.

Vanaf nu dienst met 2 cent te betalen voor de zakjes van altijd, 10 cent voor de herbruikbare zakjes en 60 cent voor boodschappentassen die steviger zijn en meerdere keren te gebruiken zijn. Mercadona past zich op deze manier aan het Plan Nacional Integrado de Residuos aan, een overheidsplan waarbij men voor het jaar 2012 het gebruik van de traditionele plastic zakjes met 50% moet verminderen. In Catalunya begon men als eerste met de invoering van het betalen voor de plastic zakjes en wist Mercadona sinds 2010 het verbruik van de plastic zakjes met 80% te verminderen.

El Corte Ingles

Vanaf 27 juni 2011 zal ook het warenhuis El Corte Ingles end e daarbij horende winkels Supercor, Hipercor en Opencor geld gaan vragen voor de plastic zakjes, 5 cent voor de traditionele tasjes en 50 cent voor de herbruikbare zakjes. Het grootste warenhuis van Spanje voegt zich zo bij de iniatieven van Mercadona, Carrefour, Eroski en Dinosol die allen al enige tijd bezig zijn met het aanpassen van hun plastic zakjes beleid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend