skip to Main Content

Prijzenoorlog tussen providers mobiele telefonie in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Het heeft een tijd geduurd, maar de grote telefonie-aanbieders zoals Telefónica en Vodafone beginnen te merken dat hun concurrenten hun diensten leveren voor lagere prijzen. Het resultaat hiervan is weer goed voor de consument. De traditionele, duurdere aanbieders, beginnen ook hun tarieven te verlagen met een prijzenoorlog tot gevolg.

Door de economische crisis worden consumenten gedwongen te zoeken naar goedkopere alternatieven voor diverse producten en diensten.

Hiervan wordt geprofiteerd door nieuwe spelers op de telecommarkt zoals het relatief nieuwe Yoigo en bijvoorbeeld providers die mobiele telefonie bieden door het netwerk van andere bedrijven te huren.

Volgens de laatste gegevens van de Marktcommissie Telecommunicatie (CMT) beschikken de nieuwere en goedkopere aanbieders nu al over een gezamenlijk marktaandeel van 9,6%, ten opzichte van 5,9% een jaar geleden. 4,5% hiervan wordt ingenomen door de cliënten van Yoigo.

Marktaandelen

Telecombedrijf Orange heeft de ‘oorlog verklaard’ aan Telefónica door een aanbieding te doen van 6 cent per minuut. Telefónica verloor volgens CMT in maart ruim 6.000 cliënten en in een jaar tijd is het marktaandeel van dit bedrijf gedaald van 43,4% naar 41,4%.

Vodafone op zijn beurt moest afscheid nemen van maar liefst 15.400 cliënten, waardoor het marktaandeel in een jaar tijd daalde van 30,4% naar 28,8%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend