skip to Main Content
Koffers meenemen met Ryanair naar Spanje is goedkoper geworden

Koffers meenemen met Ryanair naar Spanje is goedkoper geworden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koffers6aMADRID – Vlieg je naar of vanuit Spanje met de Ierse low cost vlieger Ryanair dan moet je er rekening mee gaan houden dat je binnenkort minder zal gaan betalen voor het meenemen van koffers. We hebben het hier dan niet om de handbagage, waarvan je nog steeds twee stuks mag meenemen, maar om de koffers die het laadruim ingaan tijdens de vlucht. Ryanair zegt dat de prijsverlagingen door 92% van alle gasten merkbaar zal zijn. Overigens gelden deze prijsverlagingen natuurlijk ook voor andere Europese bestemmingen.

Vanaf nu zijn de enige factoren die de prijs voor bagage bepalen de duur van de vlucht en het gewicht van de koffer. Vroeger was het zo dat naarmate de vlucht naderde de prijzen voor de koffers ook duurder werden maar dat onderscheid komt te vervallen. Volgens Ryanair werden er door het bedrijf maar liefst 108 verschillende bagagetarieven gehanteerd maar dat is verleden tijd en wordt gereduceerd naar nog maar 6 tarieven.

Deze nieuwe bagagetarieven zijn onderverdeeld in vluchten korter dan 2 uur (18% van alle klanten), tussen de 2 en 3 uur (74% van alle klanten) en langer dan 3 uur (8% van alle klanten). Bij een koffer van 15 kilo kostte dat respectievelijk 30, 30 en 40 euro maar dat wordt nu 15 (-50%), 25 (-17%) en 40 euro, waarbij het laatste tarief dus hetzelfde blijft dan voorheen. Bij een koffer van 20 kilo worden de nieuwe tarieven in plaats van 40, 40 en 50 euro nu nog 25 (-38%), 35 (-13%) en nog steeds 50 euro voor vluchten langer dan 3 uur.

De nieuwe bagagetarieven zijn sinds 2 juni ingegaan waardoor klanten die minder dan 2 uur vliegen hun tarieven met 50% zien verminderen als men een koffer van 15 kilo meeneemt.

Omdat Ryanair op meerdere vlakken een slechtere reputatie genoot dan bijvoorbeeld Easyjet, Vueling en Transavia, zette de prijsvechter twee jaar geleden een charmeoffensief in. Klanten hoeven niet meer voor elk wissewasje bij te betalen en de prijzen van veel diensten zijn verlaagd. De verlaging van de bagagetarieven vormt onderdeel van deze verbeteringen voor de 116 miljoen klanten van Ryanair.

Aanvullende inkomsten bovenop de ticketprijs blijven belangrijk voor Ryanair. Het bedrijf harkte er afgelopen boekjaar meer dan 1,5 miljard euro mee binnen, goed voor bijna een kwart van de totale opbrengsten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken