skip to Main Content
Temperaturen Spanje gaan stijgen tot wel 38 graden

Temperaturen Spanje gaan stijgen tot wel 38 graden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

warm8aMADRID – Het gaat warm worden op veel plaatsen in het land met maximale temperaturen tot wel 38 graden in de Guadalquivir vallei in Andalusië. Sinds deze maandag, en op veel plaatsen al sinds het weekend, zijn de temperaturen aan het stijgen en kan men wel zeggen dat de zomer is begonnen.

In bijna heel Spanje zullen de temperaturen gedurende de week gaan stijgen, van het noorden naar het midden en het zuiden van het land. In het midden van Spanje kunnen de temperaturen oplopen tot 32 of 35 graden rondom de Ebro vallei terwijl in zuid Spanje rond de Guadalquivir rivier de maximale temperaturen van 38 graden bereikt gaan worden.

Om concreet te zijn, in Córdoba zal het kwik oplopen tot 35 graden terwijl in de stad Sevilla en de provincies het 34 graden zal gaan worden. Granada kan temperaturen gaan zien van 33 graden terwijl Zaragoza het met 32 graden moet gaan doen. In steden zoals Ciudad Real, Albacete, Murcia, Zamora, Almería, Badajoz, Huelva, Madrid, Teruel en Toledo zullen de temperaturen tussen de 29 en 31 graden schommelen.

In Cantabrië, Asturië, Galicië en Baskenland zal het minder warm worden met temperaturen tussen de 20 en 25 graden maar dat is toch al aardig warm voor deze regio’s in het “groene Spanje”.

Ook langs de middellandse zee zal het aangenaam warm gaan worden met temperaturen rondom de 30 graden. De zee zal hier echter voor verkoeling kunnen gaan zorgen en dat is voor de vele toeristen zeer aangenaam – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken