skip to Main Content
Campagne tegen het zogenaamde “manspreading” in de metro en bus in Madrid gestart

Campagne tegen het zogenaamde “manspreading” in de metro en bus in Madrid gestart

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wij van de redactie hadden er nog nooit van gehoord maar in Madrid hebben de vrouwelijke metro- en busgebruikers er genoeg van, het zogenaamde “manspreading” ofwel de mannen die met de benen uit elkaar meer dan een stoel in beslag nemen en daar niets om geven. Vrouwelijke gebruikers van de metro en bus in de hoofdstad van Spanje zijn nu de anti-manspreading campagne begonnen waarbij ze al een eerste succes hebben geboekt met de stickers die de busmaatschappijen gaan plakken tegen de mannelijke manier van zitten.

Vrouwelijke metro- en busgebruikers in Madrid hebben schoon genoeg van de mannelijke reizigers die zonder daar erg in te hebben (of wel) met de benen uit elkaar plaatsnemen op de stoelen. Hierdoor worden niet een maar twee stoelen in gebruik genomen en voelen vrouwen die naast een benen-uit-elkaar man moeten zitten zich ongemakkelijk.

Het fenomeen heeft de naam “manspreading” gekregen en schijnt iets te zijn wat niet alleen in Spanje voorkomt maar over de hele wereld. De vrouwelijke reizigers in Madrid hebben er nu echter genoeg van en zijn de campagne #MadridSinManspreading op Change.org begonnen om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en deze te overhandigen aan de gemeente.

Hiermee wil men uiteindelijk bereiken dat er een verbod komt op het breed zitten van de mannen maar uiteindelijk heeft dat toch ook met de mentaliteit te maken. Wel willen de vrouwen dat er in de metro’s posters komen te hangen waarop aangegeven staat dat het verboden is met de benen breed en uit elkaar te zitten.

In afwachting van de maatregelen van de gemeente omtrent de informatie in de metrotreinen heeft de Empresa Municipal de Transportes (EMT) al het initiatief genomen om in de stadsbussen stickers tegen het manspreading te gaan plakken. Volgens de initiatiefnemers gaat het niet om een losstaand feit en blijkt het manspreading veel voor te komen. Vanaf nu zal de redactie er op gaan letten en we raden jou aan hetzelfde te doen. Ben benieuwd 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Hebben ze die achterlijke regel nu ook al daar ingevoerd?! Laat zien hoe gebrainwasht de mensen wel niet worden. Mannen spreiden hun benen wat meer doordat ze iets tussen hun benen hebben zitten en die ruimte nodig hebben en (nog) niet geïndoctrineerd zijn met die feministische propagandistische flauwekul. Zelf nadenken is vandaag de dag tot een ware kunst verheven.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by