skip to Main Content
Medium-laag profiel van de Britse toeristen aan de Costa Blanca zorgt voor minder bestedingen

Medium-laag profiel van de Britse toeristen aan de Costa Blanca zorgt voor minder bestedingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Ondanks het feit dat het goed gaat met het internationale toerisme aan de Costa Blanca lijkt het erop dat de uitgaven van de toeristen niet hand in hand gaan met dat van de aankomsten van deze miljoenen toeristen. De gemiddelde dagelijkse uitgaven bevinden zich in deze regio op zo’n 94 euro per dag terwijl dat in Catalonië 172 euro en in Andalusië 123 euro is.

Weliswaar komen er steeds meer Engelsen, Schotten en Ieren naar de Costa Blanca op vakantie, de bestedingen van deze grote groep internationale toeristen zijn niet al te best. 3 van de 4 toeristen die naar de populaire regio komen zijn afkomstig uit Groot Brittannië dus zou men wel kunnen denken dat de bestedingen hoger zijn dan normaal. Helaas is het profiel van de Britse toerist medium-laag te noemen terwijl andere regio’s in Spanje meer de wat hogere/betere klasse toeristen uit Groot Brittannië op bezoek krijgt.

Op zich is er met dat soort toerisme natuurlijk niets mis maar de bestedingen zijn er dan ook naar. Daarnaast heeft de Costa Blanca ook te maken met het Imserso effect, de oudere gepensioneerde Spanjaarden die in grote getalen tijdens goedkope door de staat gesubsidieerde vakanties naar de Costa Blanca komen maar daar bijna niets uitgeven.

Een gemiddelde toerist geeft aan de Costa Blanca per dag 94 euro uit wat zeer weinig is vergeleken met de 123 euro in Andalusië of de 172 euro in Catalonië en de 224 euro per dag in Madrid. Gezien het feit dat zo’n 75% van het buitenlandse toerisme afkomstig is uit Groot Brittannië kan wel gesteld worden dat deze groep vakantiegangers ook minder uitgeeft dan in andere delen van het land. Misschien klopt die vergelijking niet helemaal aangezien de Britse toeristen die naar de Costa Blanca komen vaak niet de financiële middelen hebben voor een vakantie naar Madrid, Barcelona of Sevilla.

Bestedingen buitenlandse toeristen

In april van dit jaar gaven de buitenlandse toeristen 6,7 miljard euro uit tijdens hun verblijf in Spanje. 1,4 miljard daarvan ging naar Catalonië gevolgd door 1,3 miljard naar de Canarische Eilanden en 1,1 miljard naar Andalusië. 906 miljoen euro werd uitgegeven op de Balearen eilanden terwijl 638 miljoen euro naar de Comunidad Valenciana ging.

Gedurende de eerste vier maanden van dit jaar gaven de buitenlandse toeristen alweer 20,3 miljard euro uit tijdens hun verblijf in het land, een 15,3% meer dan gedurende het eerste kwartaal in 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. De gemiddelde uitgaven per dag per persoon in Altea , Costa Blanca plus minus 75 euro. Excl.
  Overnachting. De overnachting kan verschillen in prijs / kwaliteit naar keuze van hotel / apartement .
  Het bedrag van 75 euro is globaal berekend 3 x per dag uit eten . Onbijt , lunch en avond maaltijd.
  De drankjes , nagerecht en koffie zijn met kleine aantallen meegenomen in de berekening per dag. Men kan natuurlijk ook zelf het avond eten bereiden en in de ochtend het ontbijt…!

  Dat betekent natuurlijk boodschappen doen in de supermarkt en/of vers- markten.
  De variatie van wel of niet uit eten gaan kan voordelig zijn.
  Happen en stappen elke dag kan flink de rekening opvoeren. Ervaring mee.! Salute..!

 2. De eerste 4 maanden van 2017 gaven ze 15,3% meer uit dan in het 1e kwartaal 2016. Lijkt me logisch maar vergelijking 4 t.o.v. 3 maanden gaat ook mank.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken