skip to Main Content
Spaanse held die als vermist was opgegeven na de aanslag in Londen is om het leven gekomen

Spaanse held die als vermist was opgegeven na de aanslag in Londen is om het leven gekomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De zussen van Ignacio Echeverría hebben het trieste nieuws bevestigd op Facebook. Hun broer Ignacio is tijdens een heldhaftige actie bij de laatste terroristische aanslag in Londen het afgelopen weekend om het leven gekomen. Sinds die aanslag werd de Spanjaard vermist en wist de familie niet waar ze aan toe waren. De 39-jarige Ignacio is gestorven bij zijn poging om een vrouw die werd neergestoken te redden.

Het enige wat de familie nu wil is bij het lichaam van Ignacio komen om hem de laatste eer te bewijzen nu bevestigt is dat Ignacio Echeverría bij de laatste terroristische aanslag in Londen om het leven is gekomen. Sinds zaterdagavond werd naar Ignacio gezocht nadat hij al liggend op de stoep voor het laatst was gezien nadat hij geprobeerd heeft (of daar in geslaagd is, dat is niet helemaal bekend) om een vrouw te redden die door een van de aanvallers werd belaagd.

Naast de familie van Ignacio heeft ook het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken inmiddels het nieuws van de dood van de 39-jarige in Londen wonende Spanjaard bevestigd nadat ze de officiële bevestiging vanuit Londen ontvingen. De Minister schreef over Ignacio het volgende: “Su valor al defender a una persona indefensa sirve para recordar la necesidad de permanecer unidos frente a la lacra del terrorismo, frente a aquellos que hacen de la violencia y del terror su único lenguaje”.

Feiten

Ignacio was zaterdagavond met zijn vrienden gaan skateboarden in een park nabij Borough Market waar op het moment toen ze daar voorbij liepen de jihadisten reeds bezig waren met hun aanval. Toen Ignacio zag dat een van de terroristen zich wilde storten op een vrouw die op de grond was gevallen, dacht de Spanjaard geen moment na en rende hij als enige van de groep naar de aanvaller om deze hard met zijn skateboard neer te slaan en uit balans te brengen. Helaas wisten de handlangers van de terrorist de Spanjaard van achter aan te vallen waarna Ignacio in elkaar zakte en op de grond bleef liggen terwijl de terroristen verder liepen en meerdere personen met hun messen verwonden of doden.

Vermist

Dat was het laatste wat de vrienden zagen van Ignacio toen zij in paniek wegvluchten. Sindsdien werd Ignacio vermist en wist niemand waar de Spanjaard was. De zussen die tevens in Londen wonen bezochten alle ziekenhuizen om naar Ignacio te zoeken maar zonder succes. Ook nam men contact op met de Britse politie, de Spaanse ambassade en de HSBC bank waar zowel Iganico als een van de zussen werken. Niemand kon de familie van Ignacio echter helpen en men verbleef dagenlang in spanning in de hoop dat ze hun zoon/broer levend terug zouden zien. Waarschijnlijk heeft de identificatie van de Spanjaard zo lang geduurd omdat hij na het sporten zonder identificatie rondliep op het moment van zijn heldhaftige actie.

Andere Spanjaard gewond

Er zijn bij de aanslag in Londen nu acht personen om het leven gekomen waaronder de Spanjaard Ignacio, een Canadees en een Fransman en daarnaast vijf Britten. Daarnaast zijn er 48 personen gewond geraakt waaronder ook een Spanjaard die gewond raakte aan armen, benen en zijn borst toen hij werd belaagd door een van de terroristen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik betuig mijn innige deelneming aan de familie en vrienden van Ignacio.
  Een man die het hart op de juiste plaats had.
  Zeer mooie tekst van de Minister.
  Permanecer unidos para siempre !!!!!!!!!!

 2. Over helden gesproken
  Deze man verdient veel, heel veel respect
  Als dit je reactie is bij een aanslag en de paniek
  Een echte held
  Zeer jammer dat hij het niet overleefd heeft
  Mijn deelneming aan de familie en veel sterkte

 3. Heel veel respect voor zijn heldendaad, spijtig dat hij er het leven bij moest laten R.I.P Inacio.En heel veel sterkte aan de nabestaanden ?❣

 4. Zeker.. enorm veel respect voor deze helden daad!

  Wens de familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 5. R.I.P Ignacio
  Veel respect.
  Innige deelneming aan familie en vrienden.
  Veel sterkte!

  1. Helemaal mee eens R.I.P. Igancio. Diepe buiging voor deze held en heel veel sterkte voor de familie en vrienden van deze dappere man.

  2. Absoluut heel veel respect en sterkte aan familie en vrienden van Igancio.
   Misschien is Igancio wel door een politiekogel geraakt omdat de engelsen hun bek houden, het lijkt wel een derde wereld land.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken