skip to Main Content
Tachtigjarige vrouw in kritieke toestand in ziekenhuis na meer dan 2.000 bijensteken in Ávila
El Pais

Tachtigjarige vrouw in kritieke toestand in ziekenhuis na meer dan 2.000 bijensteken in Ávila

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

In Kritieke toestand na 2.000 bijensteken in Ávila

El Pais

ÁVILA – Een tachtigjarige vrouw die samen met haar man bezig was met het zoeken naar paddenstoelen in de gemeente San Bartolomé de Pinares, provincie Ávila in Castilla y León, is door een zwerm bijen aangevallen. De vrouw werd daarbij meer dan 2.000 keer geprikt door de boze bijen terwijl ook haar man die in zijn poging zijn vrouw te redden, ook meer dan 300 keer werd geprikt.

De oudere vrouw werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Ávila nadat ze door meer dan 2.000 bijen geprikt werd. Dat gebeurde tijdens een zoektocht naar paddenstoelen in de bossen van de gemeente San Bartolomé de Pinares in de provincie Ávila. Ook haar man kreeg 300 bijensteken te verwerken. De Spaanse Seprona dieren/milieu politie is een onderzoek gestart naar de reden waarom de bijen het echtpaar heeft aangevallen.

Het voorval deed zich afgelopen zaterdag voor toen het oudere echtpaar tijdens het paddenstoelen zoeken werd aangevallen. De oudere man en vrouw konden zelf niet veel doen tegen de bijensteken maar een boer die in de buurt was wist door middel van zijn jas de bijen weg te jagen en het echtpaar te redden. Nadat de oudere man en vrouw veilig ver weg van de bijen waren geplaatst, belde de boer een ziekenwagen.

Zowel de vrouw die meer dan 2.000 keer is gestoken en haar man die meer dan 300 keer werd gestoken door de boze bijen bevinden zich nog in het ziekenhuis. De vrouw ligt nog steeds in kritieke toestand terwijl het met haar echtgenoot beter gaat. De vrouw werd op haar hele lichaam gestoken en acht bijen zijn zelfs haar neusgaten ingevlogen om daar te prikken.

De Seprona natuur en dieren politie waarschuwt iedereen dat men niet te dicht bij de bijenkasten moet komen in de lente want dan zijn de bijen erg actief en kan een kleine beweging al genoeg zijn om een zwerm boze bijen te genereren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken