Mogelijk vier jaar celstraf voor het stelen van tangaslips

Mogelijk vier jaar celstraf voor het stelen van tangaslips
Beeld: 123rf

Mogelijk vier jaar celstraf voor het stelen van tangaslips

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – Aangezien de Openbare Aanklager wil dat de verdachte beschuldigd wordt van een voortdurende misdaad van inbraak, kan een 27-jarige man in Valladolid voor vier jaar achter de tralies belanden vanwege het stelen van tangaslips. De verdachte heeft op 3, 7 en 10 september 2018 drie tangaslips gestolen in een woning in de gemeente Peñafiel.

Volgende week dinsdag (11 juni) zal de rechter in Valladolid beslissen wat de straf wordt voor de tangaslip-dief. Als het aan de Openbare Aanklager ligt krijgt de 27-jarige Samuel B.R. vier jaar celstraf voor het herhaaldelijk inbreken in de woning van het slachtoffer.

Dat deed de verdachte man door drie keer op drie verschillende dagen over een stenen muur en een hek te klimmen om de woning binnen te treden om daar niet geld, juwelen of andere waardevolle spullen maar drie tangaslips van de bewoonster te stelen.

Samuel werd op beveiligingscamera’s opgenomen dus er is geen twijfel mogelijk over of hij de dief was of niet. De kans is dus groot dat vanwege drie gestolen tangaslips de man achter de tralies zal belanden want het gaat in dit geval niet zozeer over wat er gestolen werd maar over de manier waarop dit gebeurde.

Naast een celstraf van vier jaar eist de Openbare Aanklager ook dat het slachtoffer een financiële vergoeding krijgt voor de gestolen tangaslips en dat de verdachte op meer dan 200 meter afstand van de woning van het slachtoffer moet blijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.