Premier Spanje maakt enkele maatregelen post-corona tijd bekend

Premier Spanje maakt enkele maatregelen post-corona bekend
Beeld: Europa Press

Premier Spanje maakt enkele maatregelen post-corona tijd bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Premier van Spanje Pedro Sánchez heeft op zondag opnieuw een televisietoespraak en persconferentie gehouden voordat op maandag 8 juni de helft van Spanje overschakelt naar fase 3 in het de-escalatieproces. Tijdens zijn toespraak heeft Sánchez enkele lichtpuntjes gegeven over hoe Spanje er na de noodtoestand uit gaat zien in de post-corona tijd of de ‘nueva normalidad’ of het nieuwe normaal. Meer informatie zal op dinsdag bekend worden gemaakt.

Op 21 juni eindigt de noodtoestand in Spanje en komt er een einde aan het de-escalatieproces. Vanaf 22 juni mogen de inwoners van Spanje vrij door heel Spanje reizen en vanaf 1 juli mogen buitenlandse vakantiegangers en reizigers weer naar Spanje reizen. LET OP: dit zijn data die we op dit moment als bevestigd zien.

Gedurende de corona-crisis heeft Spanje het merendeel van de corona-maatregelen in de meeste gevallen genomen in de lijn van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). 

Het WHO heeft recent nog aangeraden om mondkapjes (mascarillas) te dragen wanneer de social distance niet gehandhaafd kan worden zoals in gesloten openbare plaatsen en het openbaar vervoer. Het WHO raadt FFP2 of medische/chirurgische mondkapjes aan voor personen van 60 jaar en ouder en chronisch zieken die zich in gesloten openbare plaatsen bevinden of in het openbaar vervoer. 

Spaanse maatregelen

Het mag duidelijk zijn dat in Spanje, net zoals in andere landen, de social distance nog lang aanwezig zal zijn in de samenleving of in de ‘nueva normalidad’. In Spanje is deze afstand echter niet 1 of 1,5 meter maar 2 meter, zoals we HIER al eens hebben omschreven.

Deze social distance is uiteraard in sommige omstandigheden niet makkelijk te handhaven en daarom zullen mondkapjes ook na de noodtoestand nog verplicht blijven in Spanje maar meer informatie is daar nu nog niet over bekend gemaakt.

Meer interessante artikelen:
Mondmaskers sinds 21 mei verplicht in Spanje
De Social Distance: is het 1,5 of 2 meter in Spanje?
5,2% van de Spaanse bevolking heeft corona-immuniteit 

Om te weten welke corona-maatregelen Spanje gedurende de komende maanden zal handhaven moeten we nog even wachten tot dinsdag 9 juni wanneer de post-corona-maatregelen tijdens de wekelijkse Ministerraad worden aangenomen en daarna zullen worden gepubliceerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.