Verkoopprijzen woningen Spanje keren langzaam terug naar pre-covid niveau

Verkoopprijzen woningen Spanje keren langzaam terug naar pre-covid niveau
Beeld: Freepik

Verkoopprijzen woningen Spanje keren langzaam terug naar pre-covid niveau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de vereniging van notarissen zijn de woningprijzen in Spanje in diverse autonome regio’s weer aan het stijgen en kan er gesproken worden van niveaus die te vergelijken zijn met de tijd voordat de wereld in de ban raakte van Covid-19. In een artikel op Idealista.es wordt de maand februari 2020 (precovid) vergeleken met de maand maart 2021 (poscovid).

In maart 2021 zijn er acht autonome regio’s waar de prijzen voor woningen stijgen zoals in Aragón (+11,5%), Balearen (+5,5%) en de Canarische Eilanden (+5%). Daartegenover staan prijsdalingen in Navarra (-22,4%), La Rioja (-20,2%) en Cantabrië (-17,6%).

Volgens de gegevens van het Consejo General del Notariado werden er in maart 2021 in totaal 59.692 woningen verkocht, 83,7% meer dan een jaar geleden in maart 2020. De gemiddelde vierkante meter prijs was in maart 1.384 euro/m2 wat 4,7% minder is dan in maart 2020.

Niet overal in Spanje stijgen de woningverkopen maar wel in 8 autonome regio’s zoals Aragón (+53,2%), Extremadura (+45,4%), Asturië (+44,7%) en Madrid regio (+42,4%). De kleinste stijgingen werden gemerkt in Cantabrië (+20%), Canarische Eilanden (+19,7%) en de Valencia regio (+20,4%).

Wat betreft woningprijzen stegen deze met 11,5% in Aragón, 5,5% op de Balearen eilanden, 5% op de Canarische Eilanden en 4,6% in de Murcia regio. De kleinste prijsstijgingen werden gemerkt in Asturië met 1,4%, Andalusië met 1,1%, Catalonië met 0,4% en de Valencia regio met 0,4%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.